Emlékeztek még ezekre gyermekkorotokból?
Mialatt felnövünk, csomó konfliktushelyzetre megtanuljuk a rutin válaszokat. Ti emlékeztek még azokra az első helyzetekre, amikor megoldottatok egy-egy mindennapos konfliktust? Egy szemléltető példa:
Nálunk még nagy dolog volt, ha valakinek volt mobilja. Az egyik akaratosabb osztálytársam rendszeresen kérdezgette, hogy éppen nálam van e, vagy nincs. Ha igennel feleltem, addig járt a nyakamra, amíg el nem kunyerálta, hogy játszhasson vele. Itt mondtam először, hogy "semmi közöd hozzá".
Nagyon érdekelnek az ilyen történetek. Kíváncsi vagyok, hogy fejlődik a konfliktus kezelés gyerekkorban. Ezzel kicsit hozzájárulnátok a tanulmányaimhoz. (tanítónő leszek majd egyszer :) )
Én az ilyeneket úgy "oldottam meg", hogy nem mertem magammal vinni olyan dolgot iskolába, amiről tudtam, hogy mások elkérhetik és el is ronthatják.
Bocsi, ez csak a te konkrét példádról jutott eszembe, magamtól más nem jut eszembe...
Egyébként ez a konfliktuskerülés a jelenlegi személyiségemben is ugyanígy megmaradt...
Nálunk is ez ment általánosban, tőlem is volt, hogy elkérték, de nem adtam oda szívesen, alapból nem szeretem a telefonomat, meg más ilyesmi dolgaimat más kezébe adni még ma sem, mert félek, hogy összetörik vagy megtalálnak rajta valami olyat, amit nem kéne...Erre mellesleg volt is példa, egyszer egy "kedves" osztálytársam elkérte a telómat, hogy "kipróbáljon" egy játékot rajta és egész délután nála volt, le is merítette és otthon velem üvöltöztek a szüleim, amiért nem tudtak felhívni a suliból hazafelé menet, mert addigra annyira lemerült, hogy ki is kapcsolt...De nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy azért kérte el, hogy játsszon rajta, erre kb fél óra múlva észrevettem, hogy a csaj a barátnőjével nem játszik a telefonomon, hanem valamit olvasnak, de mire odamentem, hogy megnézzem, mit csinálnak, kiléptek onnan, ahol voltak, de fogadni mernék, hogy az üzeneteimet olvasgatták...
Szóval utáltam, amikor elkéregették, viszont tudtam, ha nem adom oda, elmondanak mindenféle bunkónak, úgyhogy pár alkalom után egész egyszerűen azt mondtam, nincs nálam most a telefonom és egy idő után abbahagyták a kéregetést.
Meg most így elgondolkodtam és rájöttem, szinte minden problémámat hasonló sunyi módon oldottam/oldom meg XD Inkább hazudok másoknak, minthogy őszinte legyek és balhézzanak velem. 19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!