Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Suliban ez már a cseszegetés...

Suliban ez már a cseszegetés kezdete?

Figyelt kérdés

Levelező suliba járok, felnőttek közé. Van egy srác, 12 évvel idősebb nálam, beszélgettem már vele egy csomót.

Úgy kezdődött, hogy én tudtam az egyik programot kezelni, ő meg nem, és állandóan bombázott a kérdéseivel. Türelmesen mindenre válaszoltam neki. Azt hittem, hogy csak kihasznál, de amikor már ő is tudta kezelni a programot akkor is odajött hozzám beszélgetni pl.

Ma pedig suliban láttam, hogy állandóan les rám, mintha méregetne. Tett több kisebb megjegyzést is semmiségekről, de az egyik elgondolkodtatott. Arról volt szó, hogy meg kell venni valamilyen könyveket, az a srác pedig mondta, hogy majd én megveszem (szóval én veszem meg, a kérdés kiíró, nem ő), és ezt nem tudtam hová tenni. Elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha ezt másnak mondanák, én kívülről hogyan látnám. Arra jutottam, hogy ez mindenképpen kihívásnak számít. Egyébként nem szóltam vissza neki semmit sem, csak lestem rá. Lehet az is baj, hogy amikor rám nézett túl sokszor visszanéztem rá.

Srácok!!! Engem középsuliban nagyon sokat basztattak! A témára pedig nagyon érzékeny vagyok. Habár már nem vagyok olyan, mint régen, még mindig tartok attól, hogy visszakerülök ebbe a szerepbe. Szóval akármilyen semmiségnek tűnik egy mások számára jelentéktelen dolog, én nagyon is komolyan veszem!

2017. nov. 9. 22:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Még valami, amit kifelejtettem. Ha suliban odaül mellém, akkor mit csináljak? Próbáljam minimumra csökkenteni a kommunikációt?

Amúgy szünetekben én kiszoktam menni az udvarra, és leülök egy padra nézelődni, olyankor is jött már oda. Akkor is azt csináljam, hogy minél kevesebbet beszélek vele?

2017. nov. 10. 01:17
 12/17 anonim ***** válasza:

4-es 6-os 9-es valaszlolo vagyok ujra

Szoval, nem kell feltunoen kerulni. Csak olyan lazan kozombosen banni vele. Ne legyel a baratja, mert akkor valoszinuleg el kezd majd terrorizalni teged, de ellenseget sem szabad belole csinalni, mert akkor meg sz@rakodni fog. Ne lassa hogy felsz tole, de azt se hogy utalod vagy haragszol ra. Csak lazan, kozonyosen.

Es igy van, baratkozz massal is, de mindenkivel jo megtartani a tavolsagot.

2017. nov. 10. 04:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok es meg hadd tegyem hozza, hogy eddzel melle, erosodj.

Hiszen mondod hogy meregetett es nezett teged. Az mindig jo ha latszik valakin hogy eros es fit, a kesobbi eletedben is.

2017. nov. 10. 05:13
 14/17 A kérdező kommentje:

12.-13.: Köszi neked is. Amúgy azt kifelejtettem, hogy mosolygott is közben, meg párszor felhúzta mindkét szemöldökét. Tudjátok, aminek az a jelentése, hogy na mi van mi a helyzet? Hátha ez változtat valamit az összképen, de szerintem semmi jót nem jelent számomra.

Miért nem másokat bámul?? Az is zavart részéről, hogy állandóan kérdezgette hol dolgozok, mit csinálok, ő meg az életkorát alig tudta kinyögni. Szerintem vele konfliktusom lesz, vagy legalább is letol a hierarchiába. Tippek-ötletek a visszatámadáshoz?

Szóljak be neki vicceseket, kicsit degradálóakat, de ne túl durvát, mert azzal mindenkit magam ellen fordítok... Azonkívül? Milyen pszichológiai testbeszédek, trükkök, vagy bármi egyebek léteznek, amivel elvehetném a kedvét? És ne mondjátok, hogy ezzel én is csesztető lennék, mert én csak a fenyegetettségre reagálnék.

Középsuliban csicska voltam, aztán egy kisebb konfliktus után "kiközösítettek". Ez annyit takart, hogy nem jött oda hozzám senki, levegőnek néztek. Én meg játszottam a jó fiút, és békén hagytam mindenkit, pedig akkor kellett volna elkezdenem mások cseszegetését, amikor tartottak tőlem.

2017. nov. 10. 10:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Egy vicc jutott eszembe

Nos, a bika megöregedett, és két fiatal bika került a telepre. Az öreg bika, elkezd kaparni az első lábaival.

Kérdi az egyik öreg bika: - Mi van Rojo, fialal gondolataid támadtak?

- Nem, csak nem akarom, hogy tehénnek nézzenek.

Nos, a vicc a képmutatásról szól. A két fiatal bika csak különbséget tud tenni ki a tehén. Ennek ellenére a kiöregedett bikák, tehenekre nem jelemző viselkedést mutattak, mert aggódtak a fiatal bikák miatt.

Neked is felesleges felvenned egy pózt, az ember kiszúrja, hogy az nem belőled jön, csak egy póz. Így válnak az emberek egy része nevetségessé. Ha kivan gyúrva, az se sokat jelent, ha nem mer űtni, ha nem tud űtni.

A múltad miatt láthatod őt annak, aminek. Lehet teljesen más szándék vezeti, de az biztos, hogy hasznodat vehette, léted számára előnyökkel járt. Ráadásul a lelki xarságait is rád zúdította. Panaszáradatait. Ha van nője, az még nm 100% hogy nem homi, lehet biszex, a nője lehet alibi is. A társadalmi nyomás erős, ha nincs nőd, elgondolkodnak az okán. Tehát nőd legyen, és nem gondolkodnak.

A kézfogásából lehet tudni, hogyan áll hozzád. Többet ésszel, mint erővel. Ajánld fel neki, hogy megveszed a könyveit, ha elfogadja az ajánlatot, kiakar használni.

A hiba szerintem az volt, hogy alázatos voltál, nem mondtál nemet. Amig hasznos vagy számára, keresi a társaságod. De ő mit tett érted? A barátság haverság kölcsönös adok-kapok, olyan mint a tenisz.

2017. nov. 10. 13:13
 16/17 A kérdező kommentje:

15.: Köszi neked is!

Először erre reagálnék " Ajánld fel neki, hogy megveszed a könyveit, ha elfogadja az ajánlatot, kiakar használni. ". Itt az egész osztályról volt szó, nem csak az ő könyvéről :)

Amúgy tetszett a vicced, nem vettem magamra :) És igazad van! Sok ember megjátssza magát, és nevetségessé válik. Nem csak azt basztatják, aki csicska. Elég, ha van valami problémád, amitől gyengének tűnsz, vagy ha nem látszódnak a határaid, akkor sem tudják felmérni mit tehetnek meg.

Azért azt ne mondd, hogy mindennek önmagamból kell jönnie, mert ez nevetséges :D Ennyi erővel akkor senki se tanuljon semmit se. Kétféleképpen lehet megoldani a dolgokat: 1. erővel, 2. ésszel.

Mindenki tanul, akár megfigyeléssel, akár a szociális hátterével, vagy könyvekből, vagy innen gyk-ról :)

Azt már tudom, hogy az emberek közel sem olyan erősek, mint ahogyan látszik.

Mindenkinek van egy viselkedése, színjátéka. Aki jól játssza a szerepét, az nem lesz nevetséges. A pszichológus sem azért sikeres, mert lelkileg olyan hihetetlenül erős :)

2017. nov. 10. 13:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Jól látod a dolgokat, nem hiszem hogy tanácsra szorulsz.
2017. nov. 10. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!