Érdemes cserkésznek állni üzleti kapcsolatok reményében?
Nem vagyok vallásos, se fideszes, de a gyerekeimnek a legjobbat akarom és szerintem cserkésznek adni őket nem egy rossz ötlet. Környezetemben több cserkészt is ismerek, felnőttként mind nagyon sikeresek, komoly cégeik vannak, messzire elér a kezük. Összetartó társaság és ugye ez egy jobboldali szervezet tehát a politikai kapcsolatok szintén megvannak és aranyat érnek.
A nagyobbik fiam is még csak 7 éves tehát mindez igencsak távlati, 15-20 év múlva hajthatna hasznot neki, de érdemes előre gondolkodni.
Ti ismertek cserkészeket, ugyanez a benyomásotok? Bevallom azért ugrott be ez hirtelen mert a hírekbe került a feneketlen tavi ingatlanprivatizáció, és a két összejátszó cserkész volt. Eszembe jutott hogy az én cserkész ismerőseim is állandóan egymással bizniszelnek, mindig bejönnek nekik a jó üzletek, beveszik egymást, stb. Ilyen jobboldali "háttérhatalom" fílingem van velük kapcsolatban, ahova külső ember nem jut be, de a gyerekeimet berakhatnám.
Ha van itt igazi cserkész, akkor megírhatná hogy jó-e a megérzésem vagy csak ez a néhány egykori ismerősöm volt ilyen szerencsés, a legtöbb meg átlag ember.
A cserkészet meghatározása:A cserkészet vagy cserkészmozgalom egy önkéntes, politikamentes ifjúságnevelő mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint felekezettől függetlenül.
Politika mentes ez a kulcsszó. Amit ön akar olyan mintha püspök szeretne lenni csak azért hogy" Isten nem létezését " bizonyítsa.
A Cserkészet nevel, az életre, jóra nem pedig üzletelni azok az emberek saját erejükből lettek sikeresek, a cserkészeten belül barátságok és nem "üzleti kapcsolatok" születnek.
A kérdésre hogy érdemes-e a gyerekeket "cserkésznek adni" a válaszom az , hogy IGEN. Mert így ön is beláthatná hogy nem politikai mozgalom illetve egy másik tévhitet is eloszlatva, nem katolikus mozgalom.
Köszönöm a biztató választ. Be fogom íratni a fiaimat. Természetesen tudom hogy az ott kialakuló kapcsolatok első sorban barátságok, nagyon helyesen. De mint minden emberi kapcsolatnak, ennek is lehetnek további pozitív vonzatai, és nekem úgy tűnik hogy a cserkészek körében az erős kötelék és bizalom magas foka miatt az átlagnál üzletileg is gyümölcsözőbb barátságok ezek. Ami a mai világban fontos. Sőt a régiben is az volt.
Azt is tudom hogy a cserkészet nem olyan direktben politikai mozgalom mint az úttörők, KISZ voltak annak idején, de felesleges tagadni hogy jobboldali szellemben működik, főként jobbos családok adják be a gyerekeiket. Mindez alapvetően nem zavar, jobbikosként híve vagyok a fegyelemnek, öngondoskodásnak. Egyedül a vallásos része nem tetszik mert bár ön azt írja hogy vallásfüggetlen, erről tényszerűen tudom hogy nem igaz. De ekkora árat még lehet vállalni egy összetartó, szimpatikus közösségért cserébe.
Természetesen a cserkészet vallásos mozgalom viszon felekezettől független, természetesen a cserkész szövetségnek vannak kapcsolatai/megállapodásai, az egyházzakkal, illetve a csapatvezetők nagy része is lelkész vagy pap, viszon a Cserkészszövetség nem összetévesztendő a mozgalommal :D
Hatalmas élmény lesz a gyerekek számára csak enyit tudok mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!