Nem szemtelenség meghivni valakit magunkhoz süteményre ha utána nem marad sütemény?
"mind elfogyott pedig próbált volna félretenni"
Nem próbálkozni kell, hanem félretenni. :DDD
Ilyenkor előre ki kell szedni azt, amit félre akarunk tenni, és a többit bátran adhatjuk a vendégeknek.
Szóval igen, szemtelenség és bunkóság.
Ha ez csak egyszer fordulna elő, akkor is nehezményezném, mert tiszteletlenség. Ha valakinek félre akarok tenni, akkor félre teszem, ez ennyi :)
Mivel viszont már többször előfordult, én egyértelműnek venném, hogy azt akarja sugallani, prioritásban messze nem az első vagy a szemében, így jó lesz neked a "gagyibb" dolog is.
Igaz,akiben benne van az akarat az 1-2darabot félrerakhat a frizsiderben és szólhat a családtagoknak,hogy azt vendégnek rakta félre.Báris ugy csináltam amikor egy barátnőm késve jött a születésnapomra.
Az emberek a mai világban elég felelőtlenek a meghivásokat illetően.
De az, szemtelenség. Nem feltétlen direkt csinálja, csak tapintatlan és figyelmetlen, ill. a családi vendégeknek meg sem merte mondani, hogy ne zabáljátok már fel az egészet, mert másnak már ígértem egy adagot / szeletet.
Amúgy hasonló sztorit egy ismerősömtől hallottam... jó, ott nem kajálni hívta át a barátnő, de kivette a hűtőjéből az utolsó megmaradt Magnum jégkrémet, és a felét már megette, amikor megszólalt, hogy "ugye nem baj bocccsi, már úgyis csak egy volt"...
A témához kapcsolódóan.Szombaton ismét egy születésnapra voltam hivatalos,d sajnos a hétvégi suli miatt csak ma jutottam el egy másik barátnőmmel együtt,aki a huga esküvője miatt ne tudott elmenni.A barátnőnk aki meghivott bennünket a születésnapjára tett félre tortát.Oda is figyelt rá kell-e valakinek félretenni,a tortából nem sok volt már,egy szeletet félrettett a szomszédasszonyának aki igérte,hogy átmegy hozzá.A torat mellett volt még sós túrós pogácsa és két fajta apró sütemény is.
Tehát akiben benne van az akarat az tud félretenni.Az illető személy a fent emlitett példával szemben nem hangsúlyozta,hogy tortára hiv bennünket egyszerűen csak a születésnapjra hivott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!