Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A görög hagyományban miért...

A görög hagyományban miért törnek tányérokat az esküvön?

Figyelt kérdés

2017. szept. 3. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:

"Az ifjú párra leselkedő rossz szellemeket germán szokás szerint hangos lármával, cserép és porcelán tárgyak összetörésével üldözik el. Az ifjú pár a vacsora helyszínére való megérkezést követően a menyasszony összetör egy tányért, hogy boldogságuk tartós legyen. Feltakarítása is közös feladat, mely a később közösen megoldandó problémákat szimbolizálja. A násznép rendszerint a tányér darabainak szétrugdosásával „segíti” az ifjú pár munkáját."

Én láttam pohárral is ugyanezt pl.

2017. szept. 3. 20:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ugy tudom a pohár össze törése az a Zsidó szokásban van ha jól tudom, de láttam már hogy spanyolok is csinálják esküvökön
2017. szept. 3. 20:29
 3/3 anonim ***** válasza:
a magyar hagyományban az utolsó tányért legyen, ami köztükl eltörik. A söprés módja az asszony pénzkezelésre utal.
2017. szept. 3. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!