Mi értelme az illemnek?
Legtöbb esetben csak mindkét félnek kellemetlen feleslegesen illedelmeskedni.
Pl a fizetésnél, mindkét fél, hogy hagyd, majd én, miközben mindkettő belül arra vágyik, hogy mindenki fizesse szépen csak a sajátját.
Vagy ugye a vendégség. ´Gyere el, Pistikém, olyan régen láttunk.´ Aztán ha meg eljön, akkor ´Most még ez a Pisti is idejön, kellett nekünk meghívni, de most már mindegy´.
Én egyenes ember vagyok, ha valakit nem akarok látni, azt nem hívom meg, viszont nagyon kevesen vannak velem egy véleményen.
Ugyanígy nem mondom valakire, hogy ´de jól nézel ki´, ha egyszerűen nem így látom (mondjuk azt se, hogy de ronda), hanem szimplán csak nem mondok semmit.
Már sokan felhívták a figyelmem, ez bunkóság, jólesik a másiknak, ha dicsérik, ha felajánlják, hogy fizetnek helyette...szerintem meg jobban esik, ha simán csak korrektek vele. Mondjuk nekem legalábbis.
Semmi értelme. Csak azért van hogy összezavarjon, mint a többi szabály.
Csináld ezt, csináld azt, ha nem adod át a helyed akkor egy bunkó paraszt vagy, stb.
Mindenki annyi kellemetlen dolgot csinál, csak azért mert az illem azt diktálja, és ha nem csinálja azt akkor meg még rosszabbul érzi magát.
te baromira nem tudod mi az az illem és mi az az őszinteség, vagy csak nem tudod helyesen használni őket
én fizetésnél nem húzom a számat, hogy fizetem a másikét, nincs meg az az érzés, hogy "fizessen mindenki a sajátját"
ha valakit elhívok utána ugyanúgy várom, max ha nem alkalmas, akkor megmondom, hogy nem alkalmas
és ha valaki ronda, nem fogok neki hazudni, de inkább nem bántom meg, de ha nagyon akarja tudni megmondom hogy nem tetszik rajta ez-az és elmondom mi nem tetszik
amit te csinálsz az szimplán hülyeség, nem illem!
hazudsz, hogy fent tartsd a jó viszont, nem vagy őszinte, meg is érdemled, hogy szenvedj és ilyen felszínes kapcsolataid legyenek
én elvárom a másiktól, hogy ugyanúgy őszinte legyen velem, még ha néha bánt is a dolog, de általában velem őszinték az emberek, hisz én is az vagyok velük
Hasonlo velemenyen vagyok mint te, de a fizetes mas. Amennyiben te hivod el etterembe vagy italra nem kerdeses hogy kinek illik fizetnie. Kiveve ha a csaj olyan bunko hogy rendel maganak 2 uveg puerto ricoit te meg a kis vbk-t iszogatod az asztal tulso oldalan.
Viccet felre teve, altalaban en nem varom meg hogy elhivjanak valahova, en szoktam kezdemenyezni. Amennyiben a tudtomra adja hogy o szeretne allni a szamlat, mikor megjon a pincer en mar villam gyorsan a kezebe is nyomom a penzt.
Nekem is azt tanitottak hogy illik dicserni a masikat, na de ha nem all jol neki az a ruha akkor mi a francnak? Illem ide vagy oda, az oszinteseg mindig fajdalmasabb!
Második, de valamit nagyon félreértettél.
´hazudsz, hogy fent tartsd a jó viszont, nem vagy őszinte, meg is érdemled, hogy szenvedj és ilyen felszínes kapcsolataid legyenek´
Én nem vagyok őszinte?
Nem ajánlom fel, hogy fizetek, ha nekem az anyagi megterhelést jelent (ismerek olyat, aki igen), nem hívok meg olyan valakit, akit nem látok szívesen, csak mert így illik, és nem kezdek el valakit dicsérni, ha szerencsétlen nagyon rosszul öltözött fel például. Sokan megteszik, aztán amint hallótávolságon kívül kerül az illető, kiröhögik. Én nem dicsérem meg, de ki se röhögöm, ha nem kérdi a véleményem, nem is mondok semmit.
Mi ezzel a baj?
Lány vagyok egyébként, lehet, azért nem veszem olyan komolyan ezt a ki fizessen dolgot.
Párkapcsolatban más, ott egyszer én, egyszer a párom (most már férjem, tehát tényleg mindegy, melyikünk fizet), barátoknak viszont nem szoktam felajánlani, illetve elfogadni sem.
Azt nem értem, mikor valaki illemből erőn felül túlvállalja magát (pl tudja, hogy hiányozni fog neki az a pénz, de erősködik, hogy fizet)
Hoppa! azt hittem ffi vagy :) ehh
3as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!