Jogosan van elegem a semmirekellő ismerősből?
Van egy ismerősöm, akinek a gyerekei is egy mentalitáson vannak. Sajnos szó szerint idegesít a nincstelenségük, amit maguknak köszönhetnek. Most többen írhatnák jogosan, hogy " ne tartsd velük a kapcsolatot", amiben igazuk is lenne, de sajnos ez nem így működik.
Szóval a probléma úgy néz ki, hogy tényleg ezek az igazi ingyenélők. A nő nem dolgozik, a jelenlegi férje igen, valami segédmunkát, de ez lényegtelen. A lényeg annyi, hogy irdatlan nagyképűek, közben semmit nem raktak le az asztalra, mindenbe szeretnek beleszólni, közben semmihez nem értenek.A csóróságuk meg szószerint az idegösszeroppanásba kerget. Nem lehet egy tál süteményt kirakni, mert úgy ugranak rá, mint akik 5 napja nem ettek semmit. Jó, persze azért van kirakva, hogy mindenki egyen belőle, de szerintem mindenki érti,hogy mire gondolok. Aztán ha beszélsz valamiről, nem feltétlen nekik, hanem a mellettük ülőnek, akkor rögtön beleszólnak, persze nem valami pozitívat, hanem azt az igazi lehúzós szöveget "minek az neked?", " nem jó nektek itthon?". Nem tudom miért csinálja, talán azért mert ők nem tehetik meg? De hát arról nem én tehetek. Támogatni a jobb életre meg nem lehet, ha tényleg jó indulatból mondanád nekik, hogy tudsz egy jó munkát, akkor vagy kifogás lenne vagy a "jó majd utánajárok" és soha nem lesz belőle semmi. Nem szeretnek tenni azért,hogy jobb legyen, de mindent elvárnak.Mit csinálhatnék? Szóljak rájuk? De az meg olyan közvetlen és bunkó lenne. Nem tudom mit csináljak.
"Most többen írhatnák jogosan, hogy " ne tartsd velük a kapcsolatot", amiben igazuk is lenne, de sajnos ez nem így működik."
Hát pedig de.
Te döntesz arról, hogy kivel tartod a kapcsolatot. Ha ilyen csökött agyúakkal, akkor magadra vess.
Miért kell beengedni? Miért kell "terülj-terülj asztalkám"-ot rendezni, - ha be is engeded őket?
Miért mennek oda vendégeskedni minden alkalommal üres kézzel?
Egyszer pakolj ki egy üres műanyag tálat az asztalra, aztán mondd nekik természetes hangon, hogy "Egyetek csak nyugodtan! Megosztom veletek szivesen, amit hoztatok!"
Szerintem nem fognak többször menni - vagy ha visszafogott stílusban is, de többször nem mennek vendégségbe üres kézzel.
A farönköt hiába öntözöd! -Úgy sem fog kirügyezni!
Nevelni kell a magyar husángot!
MÁS!
Ha úgy érzed, mélyebben nyúlnak a magánszférádba, mint ami nálad a küszöbszint, meg kell mondani, hogy amibe megpróbál éppen beavatkozni valamelyik, az a te saját, privát magánügyed, - nem szorulsz senkinek az instrukcióira!
Engem egy nálam 11 évvel fiatalabb, életében soha, érdemi munkát nem végző, életerős, fiatal, magát az anyjával kitarttató férfi próbált meg távvezérelni, mire közöltem vele, hogy tartsa meg azoknak a tanácsait, észrevételeit, akiknek kenyeret ad, nem szorulok a kioktatására.
És a hangnemet is otthon, a szeretteivel gyakorolja, - nem partnerem ő ebben!
Hosszú ideig nem szőlt hozzám a nyikhaj ezután, de kérdezd meg, hogy érdekelt-e ez engem!
Teljesen jogosan van eleged belőlük.
Nézd, ők nem fognak változni, aki ilyen, az ilyen is marad egy életre. Nekik az tetszik. Vagyis tulajdonképpen nem, de lusták változtatni a helyzeten. Ha ez téged idegesít, akkor tényleg szakítsd meg velük a kapcsolatot, mert ebből neked semmi jó nem származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!