Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az miért van hogy sok ember...

Az miért van hogy sok ember nem tudja kezelni az indulatait?

Figyelt kérdés
Ha valami olyat mondassz vagy csinálsz ami nem tetszik neki akkor mindjárt elkezd hőbölögni,vagy neki áll emberkedni ahelyett,hogy racionálisan kezelnè a problémát ès kulturált ember módjára,indulatokat fèlretève megbeszèlnèk a fèlreèrtèst. Ez mièrt van?
2017. márc. 26. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem őket még az ösztönök hajtják ergó primitívek. Vagy a másik gondolatom hogy ezzel próbálnak feléd kerekedni mutatni hogy ők milyen " erősek" vagyis kompenzálni a kissebségi komplexusukat. Számomra ezek az emberkedések inkább szánalmasak. idegesítő hogy képtelen gondolkodni nem lehet az ilyen embernek megmagyarázni semmit kb lóval kártyázni olyan.
2017. márc. 26. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Rossz szociális körülmények közt nevelkedett, problémás szülője volt és tovább vitte az örökséget. És később nárcisztikus is lett, abból táplálkozik, hogy máson tölti ki a haragját,valahol ilyen primitív ősemberi vonás.
2017. márc. 26. 09:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Leegyszerűsítem egy buta példával, mindenki értse:

Nyalogatod a konnektor szélét és rád üvöltenek, hogy húzz onnan, de rögtön!

Te ezt zokon fogod venni??? Sokszor indulattal kell szólni, mert hülyeség elleni védelem nincs mindenkiben-mindenhol-mindenen és nincs idő bájologni etikett szerint.

Aztán sok beszédnek, sok az alja;)

A másik meg, azért szokás sok sok esetben, mert az Isten barma pofátlan és először csak az ujjadra telepszik és majd otthonodban, ezért jobb megelőzni a bajt, elfojtani kezdetkor.

A többi meg egyszerűen..."takó".

2017. márc. 26. 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért, mert buta és primitív és valóban ahogy az első írta, teli van bizonytalansággal és frusztráltsággal. Szerencsére ritkán találkozok ilyen emberekkel, de pár napja épp volt "szerencsém" egy ilyen típushoz. Németországból jöttem haza telekocsival, és kifogtam egy olyan sofőrt, akinek nagyobb volt az arca, mint a tudása. Csinált jó pár hülyeséget, de nem mertem megszólalni, mert attól féltem, hogy kidob az autóból félúton. Szerintem ő maga is tisztában volt a rutintalanságával, de ha felróttam volna neki, akkor most lehet nem irkálnék itt. Egyszerűen buta, és ezt csak visszatámadással tudja kezelni.
2017. márc. 26. 10:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez tanulás kérdése.

Viszont az emberek többsége nem jut tovább az ösztönös tanuláson, azaz pici gyermekkorában a szülőktől vagy óvónénitől stb átvett viselkedésmintákat tanulják meg, alkalmazzák, amik gyakran helytelenek, és aztán ezek az idő folyamán nem íródnak felül.

Viselkedésminták „öröklése” legjobban a gyermekünk nevelése során láthatjuk, mikor eltervezzük, hogy mi bizony sokkal jobb szülők leszünk, mint a szüleink, aztán egyre-másra azon kapjuk magunkat, hogy pontosan ugyan azokat a nevelési hibákat vétjük, azaz nem íródtak felül a szüleinktől örökölt viselkedésminták.

Ezeket felülírni nagy önismereti feladat, nagyfokú ismeret szükséges a saját lelkünk működésének megismeréséhez, azaz érzelmi intelligencia, tehát kb. egy adott szituációval kapcsolatos érzelmeinkkel és hozzá kapcsolódó szükségleteinkkel kell szinte minden pillanatban tudatosan kapcsolatban lennünk, hogy egy rosszul rögzült viselkedésmintát át tudjunk írni magunkban.

Ez a tudatos személyiségfejlődés, önfejlesztés stb..

Tehát aki nem tudja kezelni pl indulatait-dühét, annak nincs meg a tudása erre, nincs kapcsolatban sem a düh érzéssel, sem az azt kiváltó kielégületlen szükséglettel, nem tudja hogy mit szeretne egyáltalán és ösztönlényként cselekszik, ezzel általában pont saját maga ellen is, nameg mások ellen is.

Forrás~emlékezetből: Rosenberg: Az ablakok ajtók vagy falak , erőszakmentes kommunikáció

2017. márc. 26. 12:06
 6/6 anonim válasza:

Bocsi iligy, nagyon sajnálom :(

"Újra megtenném miattad" :D

2017. márc. 26. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!