Nyíregyháziak! Nem féltek Nyíregyházán lakni/szerettek ott lakni?
Csak azért kérdezem mert voltam néhány napja ott és hát a város fele ,nem akarom a nevén írni,nem akarok senkit megbántani de a város fele nem magyar és én is láttam ott annál a corzó bevásárlóközpontba,hogy jött egy csapat és hangoskodtak,sőr volt a kezükbe stb. Ők állandóan nem a kultúrának megfelelően viselkednek. Ti nem féltek ott lakni,vagy szerettek is ott lakni?
Én nem laknék ott.
Debrecen skkkal nagyobb város,ott is vannak jócskán de ott ilyen téren nyugalmasabb a helyzet,mert ott nem a város fele nem magyar származású hanem csak kb 3 % a a városnak. Jó azért látszik lehet többnek mert vidékről állandóan jönnek be csavarogni a városba meg cigit kérni,ilyesmi, én kerülöm őket mert már majdnem vertek meg csak úgy a semmiért. Belémkötöttek.
Nyíregyházán pedig kb a város fele nem magyar ahogy én észrevettem.
Kíváncsiságból kérdezem,hogy ti Nyíregyháziak nem féltek? Vagy megszoktátok?
Hogy vagytok vele?
Már nem lakok Nyíregyházán több, mint fél éve, de teljes mértékben igazat adok neked. Véleményem szerint egyre többen menekülnek keletről, ott marad ez a bizonyos nép, és egyre többen vannak. Az értelmiségi réteg pedig amint tud, elhúz onnan, költözik.
A Korzó környékén szeretnek tanyázni, a városközpontban, de már tulajdonképpen mindenhol ott vannak.
Itt alig látok párat, sokkal nyugodtabb vagyok.
Értelek. Akkor csak nem nagyon szeretnek ott lakni az emberek.
Egyébként corzó helyett korzó - t akartam írni. Elnézést a helyesírási hibákért. Az a neve a bevásárlóközpontnak ami ott van a főtéren.
1. vagyok.
Van, aki szeret, mert azért vannak előnyei is, ha nem is sok. De a legtöbben, ha nem szeretik sem tudnak mit tenni, mert nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy mozdulni tudjanak. Állást váltani nem tudnak, mert nincsenek álláslehetőségek. A fizetésük így ugyanannyi marad, és általában az nem sok. Hitelt tudnának felvenni talán, de eladósodni nem akarnak. Ráadásul egy ilyen távolságú költözés (mert azért én úgy számolom, hogy legtöbbször minimum Pestig feljönnek, vagy akár még tovább, nyugatra) nem kis meló, és nem elég, hogy a lakást meg kell venni valamiből, de finanszírozni kell a felutazást, ami a lakásnézegetéshez kell, és magát a költözést is. A lakásnézegetés sem egyszerű onnan, hiszen nem tudhatod teljesen pontosan, hogy hányra érsz oda, az ingatlanosok pedig eléggé be vannak táblázva, van, amelyik hétvégén nem is dolgozik, tehát szabadságot kell kivenni...
Szóval nem olyan egyszerű dolog ez, viszont mindenképpen megéri.
Én is születésemtől kezdve itt lakok, és amint lehetőségem engedi megyek. Sajnos itt semmi lehetőség nincsen. :(( Hogy félek-e itt lakni? Nappal nem vészes, szimplán figyelmen kívül kell hagyni az "indiánokat", viszont éjszaka vannak egyes részek, ahova a lábamat nem tenném.
19/L
Viszonyítás kérdése. Elmennél egy szabolcsi kisvárosba (Nyírbátor, Tiszavasvári) felüdülés lenne Nyíregyházán, hogy itt legalább az emberek többsége magyar.
Én szeretek itt lakni amúgy. A mérete pont jó, szerintem megvan minden. Minden ismerősőmnek van munkája, vannak szép részei, nem tudom még mi kell.
Van egy-két gázos része (Huszártelep, Tüzér utca környéke, Piac környéke, buszállomás/vasútállomás környéke), de ezeket el lehet kerülni, én pl még sose voltam a Huszártelepen. A vasútállomást beleírtam, de valójában, a többi vasútállomáshoz képest, jóval biztonságosabb, szebb, modernebb.
A Korzó környékén tényleg szoktak tanyázni, de azok azon kívül, hogy zavaróak, legalább kirabolni nem fognak.
A Plázában és a Tescoban szoktak még lenni.
A legtöbb amúgy a környező falvakból jön, nem nyiregyiek, csak bejönnek vásárolni, szórakozni vagy csak úgy tanyázni.
Debrecen amúgy jóval veszélyesebbnek tűnt nekem, pláne a vasútállomás. Egyik barátomat majdnem kirabolták ott, ezzel szemben nyiregyen sosem volt még ilyen (pedig 100x többet volt az itteni állomáson).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!