Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Gond az, hogy úgy érzem, nem...

Gond az, hogy úgy érzem, nem találom a helyem a korombeliek között?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni...

Tömören, úgy érzem, hovgy egyszerűen nem illek bele abba a közösségbe, ahol vagyok. 18 leszek, de alig van olyan, akivel tudnék egy jót beszélgetni, mert nincsenek olyan emberek az ismerőseim/osztálytársaim között, akikkel azonos lenne az érdeklődési körünk. A legtöbb ember az osztályomban infantilis és ez rendkívül bosszantóvá kezdett válni az utóbbi időben. Nem akarok hisztisnek tűnni, sem merevnek, de számomra eléggé megterhelő és fárasztó azt hallgatni, hogy 18 éves lányok folyamatosan visítoznak (van olyan, hogy az óra közepén, és emiatt figyelni nem lehet tőlük, a tanár pedig nem szól rájuk) és úgy viselkednek, mint a kisgyerekek. Van egy lány az osztályomban, aki konkrétan a padon fetreng és állathangokat ad ki, hogy felhívja magára egy srác figyelmét (nem túlzom el, ez teljesen komoly). Amikor már rendkívül belefáradtam, hogy egész nap csak a hangzavar megy és már én érzem magam kellemetlenül a feltűnési viszketegséggel küzdő lány miatt, és szóvá teszem, hogy viselkedjenek már, óra van és fejezzék be a visítozást és az üvöltözést, vagy éppen szünet van, szeretnék kicsit pihenni és beszélgetni a mellettem ülő barátnőmmel (van olyan, hogy nem hallom őt, olyan hangosan sikítoznak), akkor pár nap múlva visszahallom, hogy én vagyok a negatív, merev és a közömbös. Negatívnak by the way azért neveznek, mert nem vagyok hajlandó velük együtt sikoltozni, amikor összeülnek egy asztalhoz, és mivel nem csinálom azt, amit ők, unalmasnak tartanak.

Én nem akarok senkit bántani, vagy lenézni, de szerintem 18 éves, csaknem felnőtt embereknek különb módon illene már viselkedni. Nem értem, hogy miért velem lenne azért a baj, mert én szeretek normális hangszínben, kedélyesen elbeszélgetni a barátaimmal úgy, hogy közben nem zavarok másokat. Ugyanakkor kezd kissé elegem lenni abból, hogy engem neveznek "negatívnak" azért, mert csendesebb vagyok. Való igaz, hogy sokkal visszahúzódóbb és eléggé introvertált személyiség vagyok, azaz mások a szokásaim, mint a mai átlagnak, de valahogy engem nem vonz az, hogy 10 ember társaságában üljek és vigyorogva beszélgessünk a semmiről. Bár én sem vagyok igénytelen, felteszek egy minimális sminket minden nap és igyekszem csinosan öltözködni, egy idő után már bosszantó, hogy folyton a körmökről, hajról, ruháról, divatról van szó.

Nem akarok minden apró kis dologról panaszkodni, de számomra megterhelő az, hogy sosem esik szó komolyabb témákról, hogy ennyi idősen nem érdeklődnek emberek fontosabb dolgok iránt. Nekem hiányzik az, hogy valakivel belemélyedjek egy komolyabb, nehezebb kérdésbe. Valahogy mintha mindenki csak a felszínes dolgokra figyelne és nem érdekelné őket, hogy az élet sokkal több és másoknak ezerszer nagyobb problémáik vannak, mint a sminkek. Azt is már kissé felháborítónak tartom, hogy tőlem elvárják, hogy elviseljem a sikoltozást - ami egyébként nemcsak engem zavar az osztályomból -, de az én véleményemet sok esetben nem tisztelik, vagy nem érdekli őket.

Alig várom, hogy egyetemre mehessek, és ott kialakítsak egy baráti kört. Bár én nem érzem rossznak, hogy erre vágyol, sokszor megfordul a fejemben, hogy talán akaratom ellenére tényleg merev vagyok és 17 évesen még "gyerekesebben" kellene viselkednem. De valahogy nem az én stílusom az, hogy folyton vásárolni járjak, meg hogy folyton a ruhákról beszélgessünk és minden harmadik másodpercben egymásba karolva nevetgéljünk, énekeljünk és visítozzunk. Nekem ez nem "menőnek", hanem infantilisnak és értelmetlennek látszik. Úgy érzem, az én ízlésvilágom, stílusom és elképzeléseim nem illenek bele egy olyan környezetbe, ahol ez a divat. A gond ráadásul, hogy még két és fél év hátra van... ha ez nem változik, aggódom, hogy teljesen elszigetelődök, amit szintén nem akarok. Bár van olyan, akivel jóban vagyok az osztályomból, az illetőnek a személyisége, életritmusa és szokásai eltérnek az enyémektől, ráadásul már van egy kialakult baráti köre ezért ő inkább velük tölti ideje nagy részét, csak az iskolában találkozunk szinte, ritkábban megyünk el ketten különböző helyekre (amilyen sok elfoglaltsága van, nem is tudunk nagyon egyeztetni egy napot és időpontot, hogy több órára elmenjünk valahová).

Mit tudtok mondani? Mással is volt olyan, hogy úgy érezte, nem illik bele egy nagyobb társaságba? Szerintetek gond az, hogy az idősebbek között jobban érezném magam?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. márc. 23. 12:45
 1/8 papagenou ***** válasza:
59%

nem vagy ezzel egyedül s szerintem nincs ezzel baj. csak ne légy nagyképű, arrogáns azzal hogy "pfhe, én érettebb vagyok nálatok"

majd megtalálod azokat akikkel jól megleszel hosszútávon is s nem lesz többé ilyen bajod :) csak ne zárkózz be emiatt túlságosan.

2017. márc. 23. 12:55
 2/8 anonim ***** válasza:

"Bár én sem vagyok igénytelen, felteszek egy minimális sminket minden nap"

Nem attól lesz valaki igényes vagy sem, hogy mennyi vakolatot ken magára, meg hogy nem meri megmutatni a valódi arcát.

Egyébként meg: miért kéne ugyanolyannak lenned, mint mások? Te ilyen vagy, és kész. A gáz az lenne, ha másoik kedve szerint viselkednél.

2017. márc. 23. 13:02
 3/8 anonim válasza:

Nekem teljesen ugyanez van,csak én még talán jobban elviselem tőlük,mert mi nyolcadikosok vagyunk, de nekem is teljes mértékben elegem van már ebből a,nem is azt mondanám,hogy gyerekes bandából,hanem,hogy idióta bandából...

Üvöltetik ezeket a mai minőségi szar remix meg turmix vagy milyen zenéket,amiktől rosszul vagyunk, mert ugye itt is több embert zavar ez..

Aztán az olyan mondatokat a fiúktól,hogy:jössz kulázni?

Ez borzasztó..és én is szeretek normálisabb témákról beszépni,de az osztályribik is csak szünetben musicallyznak,míg én meg barátnőm halkan beszélgetnénk,ami nem megy ugye a "zene" százezres hangerejétől...

Szóval megértelek...

2017. márc. 23. 13:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Ilyenek között én se találnám. Jobb is. Jártam ilyenekkel OKJ-re is, és a gáz az,hogy 21-22 évesen is majdnem ezt csinálják.

Én olyan vagyok,mint te és engem kiközösítettek és én voltam a hallgatak kis senki,aki meg se mer szólalni. Pedig nem akartam!!! Minek? Én mást képviselek és nem ezt. Nyilván magukat nem veszik észre,azt se tudják,hogy ők óvodás szinten viselkednek.

Ha rám egy felnőtt ember (tanár) rámszolt volna,mint a másik felnőtt emberre,hogy viselkedjek már,akkor égett volna a pofámon a bőr. Pedig mennyiszer előfordult mással.

Persze középiskolákban sincs ez másképp, viselkedészavaros óvodások ülnek a padokban, tisztelet a kivételnek.

2017. márc. 23. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljesen ez van velem!

Ha akarsz eszmecserét folytatni, gyere privátba légyszi!☺

2017. márc. 23. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Engem nagyon irritálnak az ilyenek, normális korombelit nem is ismerek, így egy barátom sincs, de van egy párom, viszont ő is 6 évvel idősebb nálam.

17/L

2017. márc. 23. 16:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Annyira át tudom ezt érezni... Teljes mértékben egyetértek veled! Már én is csak a továbbtanulásom utáni időszakban reménykedem, hogy ott találok olyan személyeket, akik hozzád/hozzám hasonlóak. 18/L
2017. máj. 14. 20:42
 8/8 anonim válasza:

Teljesen együtt tudok veled érezni. Mindenki ugyan olyan, ugyan olyan ruhában járnak, ugyan az az érdeklődési körük, ugyan az a sablonos, lapos felfogások, ugyan az a személyiség. Vihognak értelmetlen dolgokon, és nem értik hogy nekem ez miért nem vicces. Nyomják egyfolytában a Musicallyt, Instagramot, Snapchatet. A különbség, hogy én egy erősen introveltáltabb személyiség vagyok, és teljesen hidegen hagy, hogy ők mit is csinálnak. Van 2-3 barátom akikkel megbeszélhetek mindent, és ez nekem így elég is :D Ez így eddig mind szép és jó, csak a továbbtanulás miatt aggódok, mert hát jövőre másik iskola. Nagyobb város, nagyobb iskola, nagyobb közösség, több, beképzeltebb, vibrálóbb tömeglány. Kevesebb velem egy véleményen osztozók. És ha nincs olyan akivel megoszthatnám bánatomat/örömömet, az egyenlő a magánnyal. A magány elől pedig mindenki menekül, épp ezért van ilyen sok klónlány, természetesen ők azért néznek ki ugyan úgy, mert meg akarnak felelni, beilleszkedni, hogy legyen valaki, akihez -még ha ugyan olyan síkhülye is mint ő maga- tudjon szólni, és ne érezze magát egyedül. Visszatérve, az introvertáltak is, mint én és te, addig szeretnek egyedül lenni ameddig tudják hogy ha szükségük van egy barátra, akkor 2-3 személy mindig ott van nekik. Az ilyen fajta magány kellemes. De amikor úgy vagy egyedül hogy senki sincs akihez fordulhatnál, akkor az már magányosság.

Bakker már megint eltértem a témától xd

Szóval semmi baj sincs ezzel, érezd magad különlegesnek hogy nem alacsonyodsz a szintükre. Akik egyediek maradnak, és nem állnak be a sorba, végül úgy is valami jó fog történni velük. Lehet hogy most nehezebb neked, de fogadni mernék hogy egyetemen jobb lesz, és megtalálod a saját társaságodat :D Mindig lesznek jobb napok, csak tarts ki! :)

Sok sikert az egyetemhez:

Szofi~

2017. okt. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!