Mit kezd az ember egy pincér diplomával? Van belőle jövő? )
attól függ, szeretnéd-e csinálni. a vendéglátásra főként igaz az, hogy nem lehet csak a pénzért csinálni. természetesen a nyelv itthon is fontos, ha egy nagyobb étterembe mennél, ahol gyakran fordulnak meg külföldi vendégek is, de ha keresni is akarsz, akkor meg eleve külföldben gondolkodnék.
csak ugye külföldön sem kell kevesebbet dolgozni, ott is vannak problémás vendégek, esetlegesen rossz munkaközösség, rossz főnök stb. ami gyengíthet mentálisan, ilyenkor nagyon fontos, hogy legalább szeresd csinálni, mert aki csak a pénzért dolgozik, annak lehetnek akármilyen jó munkatársai meg korrekt munkahelye, ha nyűgnek érzi ledolgozni a 12-14 órákat, plusz akár szombat-vasárnap is.
én más területen dolgozom, de teljesen átlagos a fizetésem, a kollégáim se túl szimpatikusak, viszont magát a munkát imádom, ezért csak minimális érdeklődéssel fejlesztgetem a karrierszintemet.
Érdekes, nálunk ez nem diploma hanem egy sima okj, vagy szakma. Magyarul semmi extra. Bárki által(fizikai szükségletek), teljesíthető. Ami a nehézsége, hogy bírni kell a munkát, a pörgést, a rengeteg túlórát, szivatást, stb.
Nyelv tanulás mindig jó ötlet, bármi is legyen a cél.
Meglehet pincérként is élni, azonban hogy ez jó vagy nem? Neked kell eldöntened. Ha szereted, akkor hajrá.
Jól gondolod,hogy a nyeltanulás egy
jobb állást fog hozni.A tanuló évek
sajnos mindig ilyenek.Hierarhikus minden szakma.Az "öregebbek"úgy gondolják inkább az ifjú erő dolgozzon többet,de az idő múlásával
te is leszel "öreg róka"amikor jön a fiatalabb generáció.Ha tetszik a szakma tarts ki! Ehez kívánok neked
jó egészséget.Tibor
Pincér diploma?
Ilyenről nem is hallottam.
De ez egyetem vagy mi?
Diploma 18 évesen? És pincér?
Te 15 évesen érettségiztél :)
Nincs pincér diploma. Vendéglátóipari főiskola van, de az ott végzettek nem pincérkedni szoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!