Akinek sok esze van, tudna segíteni?
Tudnatok mondani olyan latin kifejezeseket illetoleg tudomanyos szavakat amit beepithetek a beszedembe es okosabbnak tunhetnek?
Pl:pro es contra,nota bene stb...
sapienti sat
tale-quale
approximatíve
si tacuisses, ...
ars longa, vita braevis
alea iacta est
historia est magistra vitae
habent sua fata libelli
ne sutor ultra crepidam
quod licet Iovi, ...
3# válaszoló vagyok.Még egy dolog.Ha a szavakat nem abban a témában használod amibe beleillő az is égés :-(
A releváns,és íreleváns szavak orvosi konzíliumokon szokott elhangozni.(a konzílium,az amikor több orvos megbeszéli,egy betegnek a gyógykezelését)
A látens az lappangó homoszexualitásra használják,vagy amikor nyomozók rejtett nyomokat keresnek.Vica-verza az inkább bölcsészek használják.De ott olyan a mondat szerkezet,és a beszélgetés,hogy abba bele illik.
Ha egy orvostan hallgató lánynál akarsz bevágódni,legyél őszinte.Én ezt tenném,csak én nem akarok ilyet.Meg vagyok elégedve az életemmel.Egy egyszerű hétköznapi emberként.
8-as, nem csak ilyen specifikus esetekben használják ezeket a szavakat. Látod, te is ismered őket, de okosabb nem vagy.
Nekem azért nehéz, mert egész nap az angolt használom, magyarosítani nem tudok, pl az ignoráns helyett nincs jobb szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!