Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szakemberhez kéne fordulnom?

Szakemberhez kéne fordulnom?

Figyelt kérdés

Kisebb koromban is volt, hogy feszengtem emberek között, de ez mára már teljesen kihatott az egész életemre. Irtózatosan zavaró.

Sosem voltam egy társasági lény. Ha valaki ismerőst megláttam egy nyilvános helyen, köszönés nélkül elmentem mellette, inkább levegőnek néztem, minthogy köszönjek. Volt, hogy anyukám elküldött a közeli boltba, de nem mentem el. Először csak a lustaságra fogtam, de aztán elkezdett megfogalmazódni bennem a valódi ok. Az úton való átkelés. Nem is maga az átkelés, mert ha nem jön autó, simán átmegyek. Viszont ha autó enged előre, borzasztóan kellemetlenül érzem magam, olyannyira, hogy még inteni, sőt még biccenteni sem biccentek felé, amit sokan bunkóságnak ítélnek meg. Ezek után, hogy megköszönés nélkül elhagytam a terepet, óriási bűntudat keletkezik bennem, ami elkísér akár a nap végéig.

Iskolában még rosszabb a helyzet. Már azon voltam, hogy befáslizom a kezem, mert akaratlanul is kapargatom a körmöm melletti bőrt, ami baromi sokszor gyullad be, vagy vérzik emiatt. Osztálytársaim közül, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy kinek köszönök.

Ma bérletet voltam vásárolni, nem először. A gondolattól is görcsbe rándult a gyomrom, azt hittem, hogy el fogom hányni magam. Anya is ott volt, mert persze egyedül még sétálni sem merek, és azt mondta, hogy már ijesztő, hogy mennyire feszengek ilyen kis dolgoktól.

Ez teljesen elgondolkoztatott, és rájöttem, hogy változtatni akarok. Szakemberhez kéne fordulnom?

14/L

2017. febr. 6. 20:18
 1/4 Christian Vámos válasza:
49%

Szerintem mindenképp fordulj vele szakértőhöz ez erőteljesen beteges reakció, főleg ha tudod hogy bunkóság hogy nem köszönsz stb., és ennek ellenére nem teszed

.

2017. febr. 8. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:
A köszönéses dologgal nekem is voltak gondjaim,de kinkeservesen sikerült leküzdenem, ma már mosolyogva köszönök idegeneknek is.Megértelek.Jobb lenne szakemberhez vagy mentálhigiénés szakemberhez fordulnod.Ők sokat tudnak segiteni.Kitartás!
2017. febr. 10. 13:30
 3/4 anonim válasza:

en is hasolo helyzetben vagyok, mikor ismerosoket latok a varosban elkerulom oket mind a kutya a lancot, izgulok a koszonestol de inkabb abban az esetben ha tobben vannak

Ezenkivul csoportban felek beszelni, es mikor nincs mas valasztasom azt gondolom hogy a szoba ures , es beszelek folytonosan ameddig elmondom amit akarok.

Beszedemet tobbszor atgondolom es barmilyen kicsi,hibaert eros buntudatot erzek.

Mikor ideges vagyok, es nincs senki a kozelben dorzsolom a kezeimet, vagy a fejem hatso reszet illetve a fulem also reszet. A Fuleim utanna ugy neznek ki mintha elhorzsoltam volna , ritkan meg ver is folyik

Viszont nem felek idegen helyre menni,idegenek kozott jarni szabadnak erzem magam, mikor regi ismerosokkel/csaladtagokkal talalkozok felek,szegyelem magam barmit cselekedni\mondani

2017. febr. 11. 03:39
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

1. mondat után, egyértelműen igen.

De rám is írhatsz, segítek.

2017. febr. 24. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!