Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Baj, ha valaki így gondolkodik...

Baj, ha valaki így gondolkodik az életről? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Mindig is orvos szerettem volna lenni,tanulok rendesen,a jegyeimmel nincs probléma.Viszont úgy gondolok az életre,hogy mindent ki kell próbálni és halmozni az élvezeteket és bulizni,nem leragadni egy ponton.És gondolok itt arra,hogy nem akarok állandó kapcsolatot,gyereket,a drogok használatát nem zárnám ki a fiatalkoromból,az egyéjszakás kalandokat sem.Drogok alatt pedig a füvet,kokaint,speedet és az extasyt értem.Vannak még akik így gondolják?

2017. febr. 1. 23:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Az nem baj, ha élvezni akarod az életet... de ne cseszd el a jövődet! Itt értem azt, hogy ne szokj rá a drogokra, ne csinálj gyereket, ne kapj el nemi betegséget... és ha orvos szeretnél lenni, akkor valahol majd példát is kellene mutatnod. :)
2017. febr. 2. 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy gondolkodtam, leszámítva az "orvos akarok lenni", meg a "kipróbálnám a drogokat" részt. Az orvosokat végtelenül tisztelem, de nekem más a hivatásom, drogokból a fűig és a speedig jutottam, a többi nem is érdekel, viszont nem ítélem el azt, aki kipróbálja, és megálljt tud parancsolni magának (de szólok, nagyon nehéz).

Jól kitomboltam magam két év alatt, a májam szerintem megdagadt, minden éjjel a Dunában fürödtünk, mikor lehetett, a hajam lilára volt festve, állandóan a kolis karaoketeremben lógtunk, folyton mentek a bulik, és közben fenn tudtuk tartani az átlagunkat, dolgozni jártunk, teljesítettünk. Most meguntam, egy kicsit nyugodtabb időszak van az életemben, de az "alapelveket" még mindig fenntartom. Kapcsolatot én se szeretnék, gyereket se (de még egyéjszakásat se), de az egyetemnek ez is része, hogy addig megteheted azt, amit azelőtt az iskola, azután pedig a munkahelyed fog betiltani (a hajam már nem lehet lila, kiskosztümben kell járnom, és a tetoválásom se villanhat ki a blúzom alól :( )

Egyetemen rengeteg hasonló gondolkodású emberrel fogsz találkozni. Egy munkatársam járt a SOTE-ra, de otthagyta, azt mondta, akkora bulik voltak a kollégiumban, amiket soha ki se nézett volna a szorgalmas eüsökből :)

Hogy a kérdésre is válaszoljak: Nem baj. Őrizd meg az emberséged, és teljesíts jól mellette.

2017. febr. 2. 01:02
 3/6 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem elég nagy baj mert sokaknak nincs lehetősége egyáltalán arra sem hogy tovább tanuljanak te meg csak buliznál mert megteheted.
2017. febr. 2. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Majdnem mintha magamat olvasnám, annyi különbséggel, hogy nem szeretnék drogozni.

Szintúgy jó tanuló vagyok, az orvosi egyetem a célom. Noha a bulizgatás neméppen a kedvenc elfoglaltságom, egy általam kedvelt társaságot aligha utasítanék vissza. Családot nem szeretnék; egyrészt nem igénylem, másrészt zavarna is a sok kompromisszum, illetve hogy nem lehetek egyedül, ám jó kis alkalmik jöhetnének majd!

2017. febr. 2. 20:24
 5/6 anonim válasza:
100%

Srácok, lányok baromira élvezni kell az életet. Orvosin vajmi kevés időd lesz rá, de muszáj, mert a nélkül meg egy befásult idegesítő gyökér leszel.

Elég sok medikus pörgeti magát cuccokkal, gondolom ez nem titok, tanulócsoportok 70%-a.

DE tudnod kell, hogy a heroinig nem juthatsz el, soha semmilyen körülmények között! Speed itt a vizsgaidőszak slágere. Kokó nálunk a party. Fű meg chilles estéken, akár tanuláshoz, akár egy jó szexhez kísérőként.

Én nem vagyok függő, van amikor 2-3 hónapig nem is iszom, pláne nem tudatmódosítom magam. De vannak olyan időszakok, amikor többször, embere válogatja.

Ha nem engeded hogy magával szippantson az egész, akkor lehet egy nagyon jó élmény. Ha megtalálod az arany középutat a tanulás és az élvezet között, és nem kattogsz, hogy újra be legyél tépve, és tudsz annyi szüneteket hagyni, hogy újra boldogságot okozzon, ne pedig a függés leküzdését....akkor és csak akkor lehet ilyen "kettős" életet élni.

Észnél kell lenni végig, ennyi a titka. Picit talán az egész egyetemista önállósodás önmagad megtalálásáról is szól. Én pl itt jöttem rá, hogy meleg vagyok, és baromira nem érdekel a társadalom véleménye erről, én így kicseszett jól érzem magam.

De így a legfontosabb tényleg, hogy tudj határt szabni és legyen eszed az egészhez. Ha itt hanyagolod a tanulást, hamar kiesel, akkor inkább válassz vmi bölcsészkart, ahol fele ennyit kell tanulni.

És, hogy ezt az életvitelt persze fent tudd tartani, vagy burzsuj családból kell jönnöd, vagy már most félretenni rá, vagy dolgoznod szépen nyáron.

Sok szerencsét!

ÁOK 2.év L/21

2017. febr. 4. 14:38
 6/6 anonim válasza:
Nagyon szépen könyörgök a kokót hagyd ki!! Első alakalom után rászoksz, sajnos én is az lettem... Ha érdekel a sztori írj pm-et.
2017. júl. 8. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!