Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért ítélnek és néznek hülyének?

Miért ítélnek és néznek hülyének?

Figyelt kérdés
Csak azért mondják rám hogy földönkivüli vagyok nem emberi fajból való vagyok mert animéket nézek , mangákat olvasok és Japánulbeszlek/tanulok ?

2017. jan. 8. 13:32
1 2
 11/15 anonim válasza:

Nem szeretnélek meg bántani de én is nagyon szeretem az amiket, japánt/nyelvet, viszont nem kürtölom világgá ezeket, tudják az osztálytársaim es nem "földönkívüliznek" hanem csak nem törődnek vele.

Amugy valószínűleg tényleg lejohet anime, japán iránti szereteted csak lehet hogy eroltetten,tulzon es "idegesitonek" hat egy olyan emberre aki nem fogyaszt animet. Főleg úgy hogy az ember akarva /akaratlanul is felvesz ilyen dolgokat az (beszed, stílus, gesztusok az aminekbol). Ha például (én nem tudom, nem ismerlek) kawaiit mondasz ha meglátsz egy cuki kutyust az lehet hogy idegesíti őket és ezért csufolnak.

Ez mind az én személyes véleményem, nem szeretnélek ezzel megbántani:)

2017. jan. 10. 01:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Mert az ő képzeletbeli világuk Európa és Amerika és minden ami ezen kívül helyzkedik az nekik màr nem is hat földi kultúrának. Mivel nem akarjak elfogadni hogy nekik szűk az ismereti körük ezért nyílván alpári módon hordanak el téged mindennek, mert különben saját magukat éreznék ettől kevesebbre.
2017. jan. 24. 11:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Viszont milyen szinten vagy a japán tanulással? Én is próbálkoztam már vele de amit tudok az inkább az animékből ragadt rám. Ennek ellenére értem a felét felirat nélkül.
2017. jan. 24. 11:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Előző előtti: mert az ő képzeletük EU és USA stb... nos, igen, és ehhez az azelőttit hadd idézzem:

"kawaii-t mondasz ha meglátsz egy cuki kutyust az lehet hogy idegesíti őket és ezért csufolnak."

Nos, rakjuk össze a két hozzászólást, és máris megértjük, miért sznob az az európai, aki bár nem rest a "remek", "jó" (vagy a saját anyanyelvén ugyanez) helyett "HAWAII"-t mondani, de a kawaii-ozást már cikinek véli...

Szóval vagy hawaii-t is és kawaii-t is elfogadható használni, vagy egyiket se. Mégis mitől volna más dolog használni az egyik kifejezést, mint a másikat?? Mert az egyik japán, a másik angol kifejezés??

2017. jan. 24. 22:02
 15/15 anonim ***** válasza:

...még azt hozzáteszem, akinek nem esett volna le a tantusz, hogy a hawaii/kawaii megkülönböztetés kb épp olyan "diszkriminatív", mint magyarul ha a "sirrrályozást" cikinek vélnéd, DE UGYANAKKOR azt mondani, hogy kirrrály", az már f. Sza dolog... (Vagy akár fordítva, mindegy...)

Mégis, milyen alapon...?

Most akkor vagy egyiket se mondjuk (és tartjuk mindkettőt cikinek), vagy mindkettő használatát elfogadjuk.

Logika.

De persze a többség inkább logika helyett kötözködik, logikai önellentmondásba keveredve.

(Tehát az előző hozzászólók

jól mondják szerintem, amit mondtak.)

2017. jan. 24. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!