Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Muszáj a férfiaknak kézfogássa...

Muszáj a férfiaknak kézfogással köszönni? (parolázás) Szerintetek, jó ez a kialakult szokás?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez a etikett és, hogy muszáj. De én szívesen elhagynám. Bemegyek nap mint nap társaságba, (egyetemre, munkahelyre) és végig kell fogdosnom a fiúk kezét. Mindenkin végig kell menjek. Ha elköszönök, akkor is. Ha nem teszem megszólnak. Vendégségbe is, végig kell parolázzak mindenkin. Szerintem hülye egy szokás.

2016. dec. 12. 08:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Lány vagyok, de egyet értek.. A pusziszkodást hagynám már el szívesen, a közelebbi barátaimnak sem szívesen köszönök így, mert teljesen fölösleges, hát még idegeneknek. Jó mondjuk munkahelyen nincs így, de ha a barátok bemutatnak valaki/knek, akkor rögtön mindenki puszival köszön - pedig nekem ők teljesen idegenek.
2016. dec. 12. 08:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Namost Nemetorszagban meg a nokkel is kezet fognak :)
2016. dec. 12. 09:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj, de mintha ezt onnan eredeztetnék, hogy lássa a partner, hogy fegyver nélkül, békével jöttél. Utána moss kezet.
2016. dec. 12. 09:22
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Én is utálom, mert talán a seggében turkált az illető 10 perccel korábban vagy teletüsszentette, vagy a tökeit vakarta, de az izzadt tenyér érintésétől is irtózom. Néha nem lehet elkerülni, ilyenkor diszkréten megyek utána kezet mosni. Udvariassági szokás és egy kézfogás visszautasítása komoly hátrányokkal járhat (pl apósé vagy főnöké).
2016. dec. 12. 09:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is csak egy megszokásnak tartom, lehet hogy eredetileg a fegyvertelenséget hivatott jelképezni. De attól hogy valaki kezet fog veled és rádmosolyog, még nem biztos hogy baráti szándékkal jött...
2016. dec. 12. 10:02
 6/11 anonim ***** válasza:
29%
ma 09:45-ös: furcsa ember vagy, ha ilyenek jutnak eszedbe egy kézfogásról. (Talán a "mindenki magából indul ki" esete áll fenn?!?!)
2016. dec. 12. 10:04
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
Vagy mert állandóan van egy riport valahol arról, hogy klotyó után nem mosnak sokan kezet... ?
2016. dec. 12. 10:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
n fogjál velük kezet. Én se megyek végig az egész cégen reggelente. akivel találkozom és nyújtja a kezét, azzal kezet fogok, a többivel nem, max mondandómat egy szóbeli köszönésséel kezdem.
2016. dec. 12. 10:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Amióta 1× megszámoltan, hogy egy mellékhelyiségben mennyi ember NEM mos kezet, nem szívesen pacsizok. El lehet hagyni szerintem is, egy köszönéssel is meg lehet adni a tiszteletet a másiknak.
2016. dec. 12. 19:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Ez a baj, hogy nem lehet elhagyni. Ez olyan, mint a szóbeli köszönés, ha azt elhagyom, butának, vagy fellengzősnek néznek.
2016. dec. 13. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!