Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Én érzem úgy, hogy kétfelé...

Én érzem úgy, hogy kétfelé kezd szakadni a társadalom, társasági élet?

Figyelt kérdés

A leszakadók, leszakadottak,

illetve a feltörekvők, gazdagok,

Az első csoportból nincs nagyon átjárás a másodikba, a másodikból az elsőbe viszont nagyon könnyű átjutni.

Ha valaki az elsőbe kerül kizárja magát a másodikból.

Csak a pénz a mérce, vagy esetleg az, hogy az elkövetkezendő fél évben üti-e majd a markodat valami vastag siker. Ha ez nem érezhető, akkor le vagy rúgva a sárba.

2016. dec. 2. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Nyitott szemmel jársz, okos meglátások.
2016. dec. 2. 14:32
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor semmi munkánk nem lenne. Amit írsz az egy nagy általánosítás, a sikertelen emberek szokták így látni a világot. Persze, annyi igazság van benne, hogy könnyű lecsúszni, az minden társadalomban könnyű volt.

Egy szociológus.

2016. dec. 2. 14:44
 3/10 A kérdező kommentje:

Nézd, én például arról beszélek, hogy volt egy lány, aki első találkozás, stb alapján szimpatikusnak tartott, áradozott, szinte a barátnőm lehetett volna.

Aztán kiderült, hogy nincs kocsim, és a nagymamámnál lakom.

Soha többé nem válaszolt nekem.

2016. dec. 2. 14:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem facebookos kapcsolat volt, de sokat beszélgettünk ott is. Egészen addig a pontig még (kis híján) arra is nyitott volt, hogy milyen színűt szarok, amíg ki nem derült, hogy nem a rózsadombre szoktam felvezetni esténként apám kinőtt lexusát.
2016. dec. 2. 14:48
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Pontosan amiről már az ellenzéki pártok és sok neves ember beszélt, eltűnik a középosztály. Ez azt jelenti az a középosztály szakadozik le akiknek eddig tellett mindenre (hitelt is tudtak felvenni) és nem voltak anyagi gondjaik. Nehéz a szegénységből feljutni, de lefelé mindig van út.

Ez a fajta társadalmi változás sok agressziót és egymásnak ellentétet fog okozni. Ezért is lesz olyan mint ahogy a tapasztalatod leírtad, igény van csak éppen más nincs. Nem a szerelem fog az első sorba számítani egy ilyen lánynak akiről írtál, hanem a státusz, a pénz, és az anyagi biztonság egy akármilyen kinézetű és éves ember mellett.

2016. dec. 2. 14:59
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Olvass okosoktól könyveket, mármint pszichológus, pszichiáterek írásáról. Nincs olyan, hogy feltétel nélküli szeretet/szerelem. Még a szülő/gyerek kapcsolatoknál se sikerül mindenkinek. Ilyenek az emberek természetüktől fogva, de te is, és én is, ez ellen nem lehet tenni. Max annyit, hogy a mértékét lecsökkented minimálisra a felszínességedned, és még egyszer mondom, hogy mindenkiben van! Van akiben több, van akiben kevesebb, és ez nemtől független.
2016. dec. 2. 15:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy feltettem a kérdést, mert itt már elég sokan írjátok az igazságot.

De mit lehet ez ellen tenni? Mit tegyek, hogy ne "Közösítsenek ki" a feltörekvők?

2016. dec. 2. 15:05
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Jobban éreznéd magad, ha azok közé tartozhatnál, akik lenézik az alsó réteget?
2016. dec. 2. 15:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet általánosítani egy lány alapján, meg 10 alapján se. Van olyan csaj, akit nem zavar, hogy hol laksz, csak gondolomte meg azokkal nem állsz szóba. De azért te is gondolj bele abba, hogy milyen kényelmetlen felmenni egy fiúhoz, aki a nagyanyjánál lakik. Persze nagyon számít, hogy hány éves vagy, de a "rózsadomb, meg a lexus" és a "nagyanyámnál lakok, meg egy rozoga biciklim van" között van még sok szint, talán neked is érdemes,lenne mondjuk dolgozni és kivenni egy albérletet, erre szinte mindenki képes. És természetesen a nők életrevaló pasit keresnek, ez így természetes. Sok férfit ismerek, aki abszolút nem karrierista, nulla pénzekért dolgozik, ha dolgozik egyáltalán, eléldegel anyunál, semmi célja az életben és rinyál, hogy nem ragadnak rá a nők. Hát én viszont megértem a nőket, hogy nem egy ilyen töketlen pasit akarnak.
2016. dec. 2. 15:44
 10/10 Someone Alone ***** válasza:
100%

Ez így nagyon egyszerű.

Egyébként a társadalom nem kétfelé kezd szakadni, és nem csak kezd.

Annál már több részre van szakadva.

2016. dec. 2. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!