Az embereknek miért fáj a másik ember sikere?
#6 vagyok, nem vagyok álszent, régen egy tipikus kocsmábajárós gyári robotmunkás voltam, lehúztam a 3 műszakból az aktuálisat, meló után bementem a legközelebbi kocsmába fogtam a 2-3 sörömet mind mellé egy rövidet, aztán szidtam gyurcsányt, szidtam orbánt, szidtam a főnökömet mert mindent a segge alá tettek, még a saját unokatesómat is szidtam, mert németországban melózott és mikor hazajött arcoskodott nekem az új mazda 6-osával...
Aztán egyszer kifetetettem a szobámat egy szobafestővel, 70.000-ret kért és mikor megtudtam ebből mennyi a munkadíj, egyből elkezdtem festő sulit keresni... azt csak úgy tudtam elvégezni, ha lemondok a piáról meg a cigiről, mivel közel 500.000ft egy ilyen gyorstalpaló...
Aztán totális mázlival nagyon jó festőnél helyezkedtem el, ahol kiderült, hogy van érzékem a velencei vakolathoz...
Most az osztrákoknál toljuk, + mellékállásban a főnök lepasszolja nekem a kis munkákat amiket a céggel nem tud bevállalni, mert nem éri neki meg... gyakorlatilag anno 3 műszakban utálatos munkával megkerestem 90.000ret és utáltam a világot, most meg olyan melóval amit szeretek, megkeresem havonta a 10-15*-ösét...egyszerűen nem érek rá irigykedni... és miért tenném, ha mindenem megvan amire vágyok... jó infinitim még nincs... de lesz...
A 3. egy rasszista bunkó.
Nem a siker fáj, hanem ahogy utána viselkedik a "sikeres ember".
tehát szerintetek csak azért lehetek irigy másra, mert van pénze? mert nem teszek azért, hogy legyen bármim is?
tehát ha irigy vagyok azért mert a s*ggnyaló fizuemelést kap akkor vessek magamra, miért nem nyaltam én is a főnököt?
sajnalom, az elvek fontosabbak.
ha a munkatárs kapja az egyszerűbb feladatot akkor nem lehetek irigy?
Ha a szomszéd fele áron vett valamit, mint én akkor nem lehetek irigy?
ha a barátom talál egy négylevelű lóherét akkor vessek magamra, miért nem mentem arra?
nem lehetek irigy a kisfiúra aki az Anyjával sétál?
És igen, nekem fáj lelkileg, amikor a versenyben csak második leszek, mert tudom, hogy tudtam volna jobban.
az irigység nem csak olyan esetekben jelentkezik mint a ti álszent életetekben, de én itt befejezem, mert ha ennyiből nem értitek meg a nézőpontom akkor felesleges bármi továbbit mondanom.
Szabikám mindenki felfogta az álláspontod, csak nem biztos hogy egyet is ért vele.
Egyébként süt rólad, hogy tipikusan az irigy emberek rosszabbik fajtájába tartozol... Még azért is irigy vagy rám, hogy én nem vagyok irigy. Már meg ne haragudj de egy besavanyodott, önértékelési problémákkal küzdő frusztrált baromnak tűnsz, aki irigységében inkább álszentnek nevez mindenkit aki kiegyensúlyozottabb lelkileg és nem irigykedéssel tölti az életét. Gratulálok! Keseregj csak azon hogy a szomszédod fél áron vett valamit, meg hogy a haverod talált négylevelű lóherét... :D Sokra mész ezzel a mentalitással az életben.
Szerintem mindenkiben van egy alap fokú "irigység" ha meglátja hogy a másiknak valami jobban jön össze.
Engem például az szokott bántani, mikor küzdök valamiért, és mégsem érem el a várt eredményt, másnak meg sokkal kevesebb energiával sikerül. Például mindig is nehezen tanultam, nehezen jegyeztem meg dolgokat, és volt ismerősöm aki 1x elolvasott valamit és simán megértette, megjegyezte.
A baj akkor van szerintem, ha elkezdünk emiatt elméleteket gyártani, és utálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!