Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Titeket zavar, ha letegeznek...

Titeket zavar, ha letegeznek titeket?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy bemegyek egy boltba és az eladó rögtön sziával köszön, sziával köszön a taxistól elkezdve a pultoson át... na szóval sokan. :D Persze nem mindenki. De, ha én megadom a tiszteletet és "Jó napot kívánok"-kal ill. "Kezét csókolom"-mal köszönök (idősebb hölgyeknek), akkor rohadtul zavar amikor egyből letegeznek. Akkor is ha fiatal vagyok. Én nem ismerem őt, ő nem ismer engem, akkor meg mit tegeződünk? Még nem is akkora gond, ha velem egykorú a másik fél, de mikor egy nálam pl 30 évvel idősebb embernek köszönök és ő egyből letegez, az számomra nagyon zavaró, esetenként megalázó tud lenni, rosszul esik.

Ti hogy vagytok vele? :)

2016. okt. 6. 09:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

"Titeket zavar, ha letegeznek titeket? "

Bizony rendkívül zavar, Ön se tegye!!!

Idősebb korosztályúként 14 év felettit magázok szóban és írásban, de 95 %-ban nem ezt kapom vissza.

A magyar nyelv megkülönbözteti a tegezést és a magázást, jó lenne, ha mindenki alkalmazná!

2016. okt. 6. 10:41
 12/28 anonim ***** válasza:
67%

"Idősebb korosztályúként 14 év felettit magázok szóban és írásban, de 95 %-ban nem ezt kapom vissza. "

Neten mindenki tegezodik, ez alap.

Amugy ne legyel mar ennyire karot nyelt.

2016. okt. 6. 10:58
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Engem az zavar, hogy mindegy, hogy idegen embert tegezek vagy magázok, biztos, hogy lesz olyan, aki megsértődik, hogy nem úgy szólítottam meg, ahogy várta. Pedig ez csak egy formaság, gondolatolvasó meg nem vagyok.

Ennek megfelelően én teszek rá, hogy engem tegeznek vagy magáznak, amennyiben nem megalázó stílusban teszik.

2016. okt. 6. 11:20
 14/28 A kérdező kommentje:

Amikor megfogalmaztam a kérdést, gondoltam, hogy lesz akinek szemet szúr a kérdés tegező mivolta :D bocsi.

Egyébként szerintem egyáltalán nem idejétmúlt a magázódás. Az udvarias viselkedés része. Akit nem ismerek és idősebb nálam alapból magázom, akivel "üzleti kapcsolatba" kerülök és velem egykorú azt vagy magázom vagy tegezem, aki meg velem egykorú és csak találkozunk, azt persze hogy nem fogom magázni :D

Mindenesetre szerintem az sem jó, ha minden 14 év felettit magáz az ember. Nekem az osztályfőnököm volt olyan, hogy nem tegezett minket és megmondom őszintén nem tudtam/nem tudtuk mire vélni.

2016. okt. 6. 11:45
 15/28 anonim ***** válasza:
56%
Zavar. Ha közel velem egykorú, és én nekifutásból lemagázom, akkor ne szevaszozzon vissza, mert állbavágom az illemtanárát is.
2016. okt. 6. 12:01
 16/28 anonim ***** válasza:
26%

Neten és szóban?

Nem vagyok karót nyelt, ez nálam a tiszteletadás jele. Nagyon sok fiatallal tegeződöm, DE én javasolom a pertut. Nálam idősebbet is magázok, megvárom, mit lép.

2016. okt. 6. 12:38
 17/28 anonim válasza:
100%
Kérdező, én vagyok a kettes válaszoló :) és vicces, amit írsz, mert én is SZ.E. könyvtárban dolgozom, kis százalékkal, de van rá esély, hogy velem beszéltél!!! :) :)
2016. okt. 6. 14:43
 18/28 anonim ***** válasza:
Nem zavar, a tisztelet nem attól függ, hogy tegeződünk vagy magázódunk. Egyébként felnőtt 30-as nő vagyok (akár látszom annyinak, akár nem), ha egy idegen letegez (és nem vagyok annyira szétszórt, hogy ne tudatosuljon, hogyan köszönt), visszategezem. Régebbi ismerősökkel meg egyértelmű, kivel tegeződök és kivel nem.
2016. okt. 6. 16:18
 19/28 anonim ***** válasza:
29%

Engem zavar, de ma már tök fölösleg szólni az ilyen miatt, mert úgyis én lennék a bunkó... Fordított világot élünk sajna egy ideje.

Viszont az, aki felajánlja a tegeződést, annak örülök, de finoman visszautasítom. Tudom, ez is bunkóság, de végül is nem az számít, hogy "Szia" vagy "Jó napot", hanem inkább az, hogyan bánunk a másikkal.

2016. okt. 6. 22:16
 20/28 A kérdező kommentje:
Ha valaki nekem felajánlja a tegeződést én elfogadom, ha a helyzet engedi, mert miért is ne, de ha valaki élből letegez azt utálom.
2016. okt. 7. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!