Mi is ez a feminizmus?
Ha a definíció érdekel, az fenn van a neten, de mindenkinek mást jelent. Nekem pl. egyenlőséget. Nem utálom a férfiakat.
Hosszabban is leírnám, de szerintem csak kötözködés lenne. Az első két ember szerint egyenlőség van. Akkor ezt terjeszthetnék is.
Nő vagyok, nincs egyenlőség. Igazából ennyinek elégnek is kéne lennie, mert ezek a személyes tapasztalataim, amik száraz, unalmas tények.
Így ez olyan, mikor a fehérek kijelentik, hogy nincs rasszizmus többé, mert Obama az elnök, és pont a feketéket, akiket érint a kérdés, nem kérdezik meg.
Na igen, ez a szlogenre építő mozgalmak hátulütője. Szép dolog az egyenjogúságért harcolni, de a definíció emberenként változik.
El lehet filozofálgatni azon hogy mi is az egyenlőség, mik a prioritások, és mit lehet megváltoztatni, és mit nem (mert pl. az emberi természet része a vélt probléma, pl. szexualitás).
Mondhatná valaki hogy az egyenjogúságot elértük, mert a nők számára is elérhető XY pozíció és részt vehetnek a politikai életben, törvényhozásban. Erre válaszolhatnám azt hogy nem értük el, mert az anyagi helyzet nyilvánvalóan befolyásolja mindenki életét, és amíg egy nő kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért és teljesítményért mint egy férfi, addig nincs egyenlőség.
Megint tudnék magam ellen érvelni, még 3-4 ezzel kapcsolatos kérdést fel tudnék tenni, és ha sikerül is dűlőre jutni, még mindig ott tartanánk hogy egyetlen pontot húztunk ki a hosszú listáról. Közben a Tumblr-függő férfigyűlölők ordibálnának, mert szerintük meg a férfi keressen kevesebbet. :)
Ezért jó hogy van voltak, vannak, és lesznek kooperációra képes szervezetek, mozgalmak, amik hajlandóak harcolni az igazukért, és szardobálás helyett érvelnek, pozitív változást hoznak
Ez igaz hogy az egyenjogúság mindenkinek mást jelent és nem egyszerű az egész egyenjogúsági kérdés.
Szar dobálók pedig igazából mindig is voltak és lesznek is.
A férfi gyűlölőkről pedig annyit, hogy nem értem őket. Ha gyűlölik a férfiakat éljenek nélkülük. Felesleges állandó hangoztatni hogy ők mennyire gyűlölik a férfiakat.
"A férfi gyűlölőkről pedig annyit, hogy nem értem őket. Ha gyűlölik a férfiakat éljenek nélkülük. Felesleges állandó hangoztatni hogy ők mennyire gyűlölik a férfiakat."
Ez teljesen igaz. Úgy általában minden gyűlöletre. De nézd meg, az oldal nőgyűlölőkkel van tele, a homofóbok is túl sokat foglalkoznak azzal, amit gyűlölnek... ezt valaki elmagyarázhatná, mert tényleg az a megoldás, amit írsz. A rakott krumplit gyűlölöm, és boldogan élek nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!