Csendes típus vagyok sajnos :/ Szerintetek miben kéne változtassak?
Baráti társaságban ez nyilván nem igaz, ott akkor is beszélek ha nem kell.
Múltkor voltam egy házibuliban ahol 4 embert ismertem csak, ők viszont mindenkit és hát eléggé csendben voltam.
Nem tudom, hogy mitől van ez, hogy nem "merek" megszólalni társaságban :/
Szerintem azon változtass, hogy ne máshoz hasonlítgasd magad, hanem fogadd el, hogy csendes vagy. :)
Illetve, ahogy te is mondtad: baráti társaságban tudsz beszélni! :) Nem vagy te csöndes, csak hát ez a természetes: ha alig ismersz ott bárkit, akkor valószínűleg olyanokról fog folyni a beszéd, amikhez te nem tudsz hozzászólni. Ez tök természetes, felesleges ezen forogni :)
Azon kívül: az introvertált emberek -- mint te, vagy én is -- nem feltétlenül félénkek, vagy csöndesek, csak nem szeretnek olyan dolgokról beszélgetni, ami nem feltétlenül érdekli őket, egyfajta "üres szócséplés".
Mondjuk én mostanra megtanultam üresen csevegni is, de nem okoz örömöt, csak ha muszáj, akkor folyamodok ehhez. Hamar le tud fárasztani. Ellenben ha olyan a téma, ami érdekel, inspirál, akkor feltöltődöm energiával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!