Bowdenes tárcsafékes bringámon elég rég óta hallok egy búgó hangot elől az első kerék irányából vagy a kormánynál. Nem tudom pontosan be tájolni mert menet közben jelentkezik ez a fura zúgó hang. Mi lehet a gond?
Ha kicsit gyorsabban tekerek hallom ezt a hangot.Vagy dombon lefelé guruláskor.Elso kérek kormány felől jön.Ha forgatom a kormányt ilyenkor még erősebben hallatszik.Nem akadályoz a haladásban de szerintem nem egészséges.
Köszönöm a válaszokat.
Ez nagy valószínűséggel a kerékcsapágy lesz, mivel menetközben jelentkezik a hang.Akkor énekel a csapágy, ha: 1 : a kelleténél szorosabbra van állítva a kónusz. 2. Gyengén, vagy sehogy nincs kenése a csapágyazásnak. A szélesebb, ballonosabb gumik miatt is van egy jellegzetes búgó hang, ami aszfalton jelentkezik.
Emeld fel a bringád elejét és kézzel lendíts egyet a kerekeden. Akkor jó a kónusz, ha a kerék sokáig, alig vesztve a lendületéből forog, lassan áll le. Akkor is, a leállás után még, mint egy ingahatásképpen az ellenkező irányba is forog. Szemlátomást könnyen fut és oldal irányba nem kotyog a kerék. Ha ez nem így van, akkor állíts a kónuszon, mert szoros. Ha alul van kenve, akkor is képes sokáig forogni, de nem annyira, és gyorsan veszt a lendületéből, miközben jellegzetes ropogó hangot ad. Szerintem kónusz állítás lesz, és ha így van, érdemes a csapágyazást kitakarítani ( Én öngyújtóbenzint használok Kisecsettel és6vagy fogkefével. ) majd jól felzsírozni. Remélem, segítettem !
Megpróbáltam állítani a kónuszt.Nem mozog semmi mostmár.Nem is túl feszes.De a hang még mindig megvan.
Utolsó válaszoló.Lehet hogy a prizma.Van egy rajta forog minden irányba mozog.Kicsit laza.Leszedem hátha jobb.2x 3x már le esett úgyhogy..Köszi a segítséget mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!