Van így más is, mint én? Szívesebben beszélem az angolt, mint a magyart.
Én pont az első ellentettje vagyok, magyar standuposokat néha nem értem az utalások, ismert emberek miatt. De az amerikai kultúrában nyakig benne vagyok.
Az álmaim fele is angolul "játszódik". Magyarul nem is tudom, mikor néztem filmet, sorozatot, olvastam könyvet.
Van ezzel kapcsolatban egy dolog, amit sokan, akik nem beszélnek nyelvet, nem értenek. Néha nem tudom a magyar szót, vagy csak nagyon nehezen jut eszembe.
Pont mostani példa, hogy legyeket akartam házi módszerrel irtani, beírom a google-be, hogyan. Ugye angolul. Kiadja, megcsinálom. Almaecetet kell kitenni, bele egy csepp mosószert, hogy break the surface tension. :) És egyszerűen nem találtam a magyar szavakat, amikor végignéztem a MythBusters-t, és értem, és angolul elmagyarázom, de csak motyogtam, hogy felületi... felületi... szerencsére a húgom is tud angolul, nem zavarodik meg, ha mondat közben nyelvet váltok.
Vagy amit abszolút nem tudok: nézem a Law & Order-t. Beszélnek, hogy ez nem felony, csak misdemeanor. Mi az magyarul? Nem tudom. Megnézem wikin, angolul, hogy mi. A misdemeanor egy évnél kevesebb szabadságvesztéssel jár, és általában nem történik testi sértés, a felony-ért egy éven felül jár büntetés, és komolyabb. Még most sem tudom magyarul, hogy van-e egyáltalán szó erre, de angolul el tudok beszélgetni erről bárkivel.
Köszi a válaszokat!
Utolsó:
Én is így érzem magam, mint ahogy te. Csomó szó angolul jut eszembe, amikor megakad a magyarom akkor érzem, hogy angolul azonnal ömlene belőlem a szó a szituáció leírására. (Ez nem azt jelenti, hogy perfekt lennék angolból, és azt sem, hogy anyanyelvi szinten beszélném,bár szinte bármilyen témáról el tudok beszélgetni angolul.)
Szerintem az egyik kb szabálysértés lenne, a másik meg bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!