Rockerekhez szólna kérdésem, illetve azokhoz akik e zenei műfajt hallgatják és szeretik többnyire! Titeket nem zavar ez?
Mikor nem "rocker", az sima emberek, akiknek semmi közük nincs a rockhoz, de tudják rólad, hogy te ezt hallgatod és nem "rockernek" neveznek, hanem "rockos"nak neveznek..
Félreértés ne essék, engem sosem érdekelt ez a rockerség dolog, hogy "hű aztán én olyan rocker vagyok" stb. , nem kötöm mindenki orrára, hogy a rock meg a metált zenét szeretem. De kicsit zavar mikor "rockosnak" neveznek, és nem inkább "rockernek". Mert szerintem a rocker a helyes megnevezés, nem rockos, bár lehet tévedek. Tehát nekem inkább a helytelen megszólítással van némi gondom.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: még nem használták rám ezt a kifejezést, de pont leszarom. Ráadásul nem is várhatod el mindenkitől, hogy minden stílus és szubkultúra nevével tisztában legyen.
Bár nem árt, ha az ember nevén tudja nevezni a dolgokat, de én alapvetően nem szeretem az ilyen kategorizálásokat:
- egyrészt limitálja az emberek kreatív szabadságát (ha meghallgatok egy industrial számot vagy néha magassarkút veszek acélbetkós helyett, akkor bevonják a rockerigazolványomat?)
- másrészt ellentéteket szül (stíluson belül is és a többi stílussal is)
- harmadrészt: sztereotípiák. (nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én elég sokat szívtam már a "bunkó rocker" sztereotípia miatt.)
"Félreértés ne essék, engem sosem érdekelt ez a rockerség dolog, hogy "hű aztán én olyan rocker vagyok" stb. , nem kötöm mindenki orrára, hogy a rock meg a metált zenét szeretem."
No Kérdező, akkor így a vidám, délelőtti napsütésben végy egy nagy levegőt és ennek fényében olvasd vissza a hozzászólásaidat, majd röhögj egy jót magadon! ;)
"No Kérdező, akkor így a vidám, délelőtti napsütésben végy egy nagy levegőt és ennek fényében olvasd vissza a hozzászólásaidat, majd röhögj egy jót magadon!"
:-)
Touche!
Nem szokásom magamon röhögni, inkább nevetek az ilyen maszlagokon, mint ti.
Nem én vagyok a gyíkagyú segg, aki attól hiszi rockernek magát, hogy beöltözik a dög melegbe is bakancsokba meg ilyeneknek és kiáltani magamról, hogy én bezzeg rocker vagyok! A 'nem érdekel a rockerség'-et pedig arra értettem, hogy sosem akartam rockernek mutatkozni vagy, hogy így nevezzenek, hogy mindenki tudja rólam. Lehet hibáztam, vagy elszóltam magam egy két helyt, de la van szarva.
Többé nem vagyok hajlandó ilyen birkákkal vitatkoznom, mert nem vagyok sem őrült, sem juhász.
"Nem szokásom magamon röhögni"
Meg is látszik a válaszaidon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!