Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi az az autizmus?

Mi az az autizmus?

Figyelt kérdés
Hiába nézek videót ilyen emberekről, nem értem mi ez a betegség. Ezt észre lehet venni másokon?

2016. jún. 19. 19:53
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Értelmi fogyatékos lényegében. Pl. mondod neki, hogy rajzoljon piros háromszöveg, erre lerajzol 3 db piros szöget. Másképp értelmezik a dolgokat, mint az átlag emberek.
2016. jún. 19. 20:00
 2/10 anonim ***** válasza:
19%
piros háromszöget*
2016. jún. 19. 20:01
 3/10 A kérdező kommentje:
De láttam videókat. És szinte beszédjükön meg sem látszik néhányuknak. És az asperger szindróma milyen?
2016. jún. 19. 20:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az autizmus tág fogalom, ennyi ragadt meg bennem róluk.
2016. jún. 19. 20:06
 5/10 Inessential ***** válasza:
68%
Nem képesek az empátiára, vagy nagyon alacsony mértékben.
2016. jún. 19. 20:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
2016. jún. 19. 20:22
 7/10 A kérdező kommentje:
És mi van, ha valakiről nem állapítják, meg hogy ilyen betegsége van, egyszerűen azt hiszik róla, hogy bunkó , amiért hiányzik belőle az empátia.
2016. jún. 19. 20:27
 8/10 Inessential ***** válasza:
Ez már kiskorban diagnosztizálható betegség.
2016. jún. 19. 20:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Agyi betegség, jó szó rá talán a korlátozottság, nem tud kiteljesedni az ember, antiszociális lesz, stb.
2016. jún. 19. 22:00
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

Vannak nagyon jó, könnyen érthető könyvek a témában, keress rá, mert ahogy látom, az itt válaszolóknak elég érdekes fogalmai vannak erről.

Az autizmus egy idegrendszer-fejlődési zavar, nem betegség és a legnagyobb hiba, amit kívülállók elkövethetnek, az az, hogy általánosítják az autistákat. Közel sem mindegyik értelmi fogyatékos, ugyanolyan arányban fordul elő köztük a fogyatékosság, mint a "normál" embereknél.

Hogy látszik-e? Az az illető embertől és az őt megfigyelőtől függ. Láttam már olyan autista gyereket, akiről senki nem mondta volna meg, míg olyat is, akin nagyon látszott. Nyilván ez sok mindentől függ, az életkortól, hogy milyen szinten fejlesztették az illetőt kiskorában, az intelligenciájától, stb. Amúgy én is autista vagyok, de a saját tapasztalataim szerint csak az vesz észre rajtam bármit is, aki több teljes napot velem tölt 0-24-ben, de neki is maximum az tűnik fel, hogy valami kicsit fura, illetve néhányan elcsodálkoznak, ha egy adott feladat megoldásához nem épp "szabványútvonalon" jutok el.

Én inkább azt ajánlom, hogy olvass hivatalos honlapokat, könyveket, ezekben nagyon érthetően le van írva minden, amit az autizmusról tudni kell, beleértve azt is, hogy miről ismered fel ha a környezetedben valaki ilyen, és hogyan teheted könnyebbé neki a kommunikációt. Itt a GYK-n is jobban jársz, ha a Gyerekvállalás kategóriában nézelődsz, nagyon sok szülő van itt, akinek a gyereke autista. Ők mindenkinél jobban tudják, hogy milyen ez, hiszen naponta tapasztalják minden jó és rossz oldalával együtt.

A piros háromszögekhez pedig annyit, hogy ha már leíródott, adjunk meg minden választási lehetőséget, ugyanis megoldható úgy is, hogy egy piros 3-as és mellé egy szög (matematikai vagy a szerszám, mert nem mindegy.)(:

2016. jún. 19. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!