Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van itt Mensa tag? Milyen...

Van itt Mensa tag? Milyen közösség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A hónap elején írtam egy tesztet a Mensa szervezésében. 130 és 134 közötti eredményt értem el - felvettek.

De elég előnytelenül nézek ki, és nem vet fel a pénz sem.

Mennyi a Mensában a felszínes ember, aki emiatt elítélne? Tehát ez - bármilyen mértékben is - függ az intelligenciától?

(Eddigi tapasztalataim alapján az céltudatos/tanult emberek között kevesebb felszínes egyén volt. Ezekhez pedig kell némi sütnivaló.)

Előre is nagyon köszönöm a segítőkész és udvarias válaszokat! :)

Ui.: Neten nem szeretnék ismerkedni!

2016. ápr. 13. 19:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Magamat nézzem meg? Inkább őket.

Amúgy teljesen jó, amit Raven és te írtatok. Ilyen válaszokat vártam, és várok még.

Az IQ-klux klánosnak a poénjáért adtam kék praclit! Esküszöm, jót derültem ezen a szójátékon.

A tanulmányi eredményeknek szerintem semmi közük nincs az intelligenciához, ez inkább az érdeklődést tükrözi. Pl. történelemből minden erőfeszítésem ellenére is csak egy 3-ast tudtam összekaparni, mert nem érdekel. Ugyanakkor az angol nyelv és az általad is említett biológia zökkenőmentesen ment. Legrosszabb osztályzatom négyes lett belőlük.

Az intelligencia elsősorban a gondolkodás gyorsaságának mértéke. Együtt járhat a magas intellektussal a sokrétű érdeklődés is, bár nem feltétele.

2016. ápr. 13. 23:36
 12/16 A kérdező kommentje:

Azzal meg semmi bajom nincs, ha valaki arra a pénzre büszke, amiért ő maga küzdött meg. Sőt, elismerem őket. :)

Én pedig nem szóltam le senkit egy szóval sem.

2016. ápr. 14. 00:14
 13/16 BringaManó ***** válasza:
100%

"Magamat nézzem meg? Inkább őket."

Félreérted: 'Nézd meg őket saját magad.' :-)

(Vö.:

– Felakasztanád a kabátom?

– Akaszd föl magad! :-)

[Egyébként nem vagyunk borzalmasak – legalábbis tolerancia szempontjából szerintem átlag fölötti a banda –, tényleg a legjobb, ha eljössz valamelyik programra (pl. egy újoncprogramra), és akkor meglátod. Lényegesen hatékonyabb lesz így tájékozódni, mint a GYK-ról... :-) Nincs mitől tartanod. :-)

Ha már félreérthetőséggel kezdtem, akkor keretes szerkezet: 'A mensások közé menni nem kellene félned jó lesz ha a többiek javasolják én nem ellenzem.' :-) ]

2016. ápr. 14. 08:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Én még az ezredforduló környékén voltam aktív tag, pár évig. Nagyon jó programok voltak, szerettem. Soha nem tapasztaltam felszínességet.

Lehet, hogy azóta sokat cserélődött a csapat, de a kulcsemberek között biztos most is sok van, akik már 15-18 éve is azok voltak.

2016. ápr. 14. 09:41
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pracli :)

Akkor mindenképpen megnézem őket.

(BringaManó: tényleg félreérthetően fogalmazott az a válaszoló.)

2016. ápr. 14. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:

"Ui.: Neten nem szeretnék ismerkedni!"

Ilyen felvezetes utan ez aranyos:)

A mensaba amugy sokfele ember jar, de azert mindegyik van annyira ertelmes, hogy ha nagyon be akarna szolni, akkor erre talalna valami jobb urugyet is:)

2016. ápr. 16. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!