Mért vagyok ilyen?
Sziasztok 17 éves srác vagyok építőiparban dolgozom 11 hónapja segédmunkásként.
Az a gondom, hogy egyszerűen nem tudok emberi kapcsolatokat teremteni SENKIVEL. Pl. ha jönnek újak ilyen 30-40 évesek de mondjuk ez kortól független,mert a tizenévesek is így vélekednek rólam., akkor egy fél nap alatt már megítélnek hogy "bolond" vagyok és így is kezelnek, pedig nem így van.. Azt inkább nem részletezném, hogy a toll helyett mért lapát van a kezemben..
Ha ez így megy sokáig, akkor teljesen megbolondulok mert melohelyen is egesznap magamba vagyok fordulva inkább meg sem szólalok mert félek hogy valami rosszat mondok és csak nevetnek rajtam szokás szerint. nem is járok sehova csak reggel elmegyek meloba este hazajovok es ennyi. Anyámmal és nővéremmel élek. SEGÍTSETEK KÉRLEK......
Fel a fejjel. Ahogy Anyám mondaná hidd el kislányom ennél csak rosszabb lesz. Bocsi ezt muszáj volt.
Kicsit tudnád részletezni hogy mit értesz "bolond" alatt? Miért löknek el az emberek?
Gondolom ezerszer hallottad már, de a saját életeden csak te tudsz változtatni. Nem várhatod ölbe tett kézzel a csodát, barátságot meg kell értük dolgozni. Szerintem a Te problémád az hogy nem vagy körül véve korod belliekkel. Egy suliban egy kicsit könnyebb barátkozni, de ott is lehetsz elképesztően magányos. (tapasztalatból mondom) 18/L
Először is, nem veled van a baj, hanem a primitív munkatársaiddal. Bár kicsit másmilyen helyzetben, de én is hasonlóképp vagyok, úgyhogy tudom jól, mit érzel. Ne gondold, hogy veled van valami gond, egyszerűen csak annyi, hogy introventált beállítottságú vagy. De sajnos a mai társadalom úgy van felépülve, hogy szinte minden helyzetben az extroventáltaknak kedvez, emiatt aki nem ilyen, azt elnyomják, kinézik. Engem is csúfoltak már, amiért szótlan vagyok, emiatt önértékelési zavar alakult ki nálam, és mai napig nem tudok beilleszkedni szinte sehova, ahol az extroventáltak vannak túlsúlyban. Persze, ha szerencsém van és normális emberekkel találkozom, akkor nincs ilyen probléma, emiatt is keresem leginkább a hozzám hasonló emberek társaságát. A gond itt csak annyi, hogy nem mindig tud dönteni arról az ember, hogy milyen emberek társaságába kerül, pl egy munkahelyen ugyebár. Sajnos azt jobban észreveszik, aki hallatja a hangját, és a többség az ő pártjára fog állni, ezért a halkszavút kiközösítheti saját magát. Mellesleg eléggé elszomorító, sőt inkább szánalmas, hogy ilyen emberek a munkatársaid, leragadtak kb óvodás szinten, látszik nem túl intelligensek. De épp ezért, ne foglalkozz velük, próbáld őket figyelmen kívül hagyni (ami tudom, hogy sokszor nehéz, de hidd el, nem érdemes ezekkel foglalkozi). Esetleg ha van legalább 1-2 ember akik jobb fejnek tűnnek, velük próbálj meg összebarátkozni. Vagy mindegyik ilyen? Ha igen, akkor nincs esély arra, hogy máshova menj dolgozni?
Amúgy ha szeretnél egy hasonló beállítottságú emberrel beszélni, írj bátran nyugodtan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!