Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ezek a tények mire utalhatnak?

Clay Morrow kérdése:

Ezek a tények mire utalhatnak?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-2 évben nagyon érzékeny lettem mindenféle támadásra. Az legyen fizikai vagy verbális, mindegy. Nagyon előítéletes lettem, mindenkiben egy számomra veszélyes személyt látok, aki bármelyik pillanatban nekem eshet, kigúnyolhat. Ennyire nem bízom már az emberekben. Ma például, egy pubba voltam egy jó barátommal és pár ismerőssel, majd a helységbe bejött a barátom egyik ismerőse, aki odajött, lekezelt vele. Megint újra bepörgött az agyam, hogy ez is most idejött, bármikor nézhet csúnyán, kigúnyol hátam mögött. Erre meglepődtem, lekezelt mindannyiunkat és bemutatkozott majd el is ment. Gondolom ezt illemből tette, de nem vártam el. Majd később a buszmegállóban vártam, csakugyan a jó barátommal és jött két haverja. Gondoltam megint, vele lekezelnek, váltanak pár szót erre mennek tovább dolgukra. És megint meglepődtem, mindkettő lekezelt. Látásból ismertem őket, az egyiket jobban ismertem, de másikkal még futottam össze így barátomon keresztül de sosem kezelt le, sőt nem is köszönt. Múltkor is nagyot néztem, mikor a barátom egyik ismerőse, akit soha az életbe nem láttam, az is lekezelt.

Kicsit sokat pofázok erről a kézfogásról, de mire utalnak ezek? Ennyire előítéletessé tettek azok a tények, hogy kigúnyoltak, bántottak stb?

2016. febr. 2. 23:37
 1/7 anonim ***** válasza:

A végére derült ki, hogy a lekezelés a kézfogás. :)

Kicsit olyan, mintha üldözési mániád lenne. Félelmetes egyébként, mármint ahogy leírod.

2016. febr. 3. 00:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Kezdődő paranoiás zavarnak tűnik, ha iskolába jársz még, próbáld felkeresni ezzel kapcsolatban az iskolapszichológust, aki tud majd segíteni abban, hogy ezek a félelmeid enyhüljenek. Vagy ha már dolgozol, akkor érdeklődj a háziorvosodnál, hogy hol lehet a környéketeken pszichológiai szakrendelésre jelentkezni, gondolom ad majd beutalót. Érdemes elmenni, mert ha nem súlyos, akkor hamar rendbe tudják tenni. Ha viszont nem mész el, akkor ez rosszabbodhat s abból már nehezebb lesz kimászni.
2016. febr. 3. 00:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, ezek alacsony önbizalomra utalnak.

Nekem is voltak hasonló tüneteim régen, ugyanis engem is elég sokat szekáltak a suliban. Aztán ahogy később szereztem magamnak barátokat, egyre gyakrabban jártam el szórakozni és egyre pezsgőbbé vált a társasági életem, úgy nőtt párhuzamosan az önbizalmam is. Rájöttem, hogy nem minden emberben kell az ördögöt látni, valamint, hogy ha én elfogadom magam, akkor mások is sokkal jobban elfogadnak engem. Nagyon sok múlik a kiálláson is!

Szerintem ez neked is működhetne :)

Ha szeretnél erről dumálni, akkor írj nyugodtan!

2016. febr. 3. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Oktalan félelem. Aggódsz lehetséges jövő miatt, bármily kicsi is esély.

Ha kell segítség, írj.

2016. febr. 3. 02:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem első körben mindenképpen egy hivatalos szakembert keress fel, ne azokat, akik itt önmagukat reklámozzák, mert nem tudhatod, hogy ezek valójában kicsodák. Lehet, hogy bűnözők, akik ki akarják használt az elkeseredettségedet és a pénzedre pályáznak vagy annál is rosszabb. Mondjuk el akarnak rabolni, mert szervkereskedők vagy hasonló. Tehát mindenképpen olyantól kérj segítséget, akit hivatalos szakrendelésen lehet felkeresni. Nem biztos, hogy a problémád nem súlyos, mert abból amit és ahogyan leírtál, akár arra is lehet következtetni, hogy kezdődő paranoid skizofréniáról van szó. Nem biztos, de ha az, akkor érdemes idejében orvoshoz fordulni, mivel eleinte ezt a betegséget még lehet kezelni, később már sokkal nehezebb lesz és nem biztos, hogy meg lehet úszni a gyógyszeres terápiát.
2016. febr. 3. 11:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Ne ijesztgessetek, hogy ilyen súlyos a helyzetem. Ezek a gondolatok, érzések, félelmek azonnal megszűnnek ahogy hazaérek. Vagy ha nem iskolában vagyok. Ha iskolaidőben vagyok akkor szoktam ilyen lenni, de akkor nagyon. De pl. vasárnap elmegyünk bevásárolni és olyankor sokkal felszabadultabb vagyok és nincsenek ilyen gondolataim. Nyáron sem szoktam ilyeneken agyalni. Ismétlem, ha iskola van akkor vagyok ilyen...Ezért furcsállom..
2016. febr. 3. 18:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem ijesztgetni szeretnénk, legalábbis nekem nem ez a célom és szerintem senki másnak sem aki hozzászólt a kérdésedhez. Mivel személyesen nem ismerlek, nem tudom pontos milyenek ezek az állapotaid. Tudod, ha azt mondanám biztosan nincs semmi bajod és végül kiderülne, hogy mégis van és mondjuk miattam nem kértél szaksegítséget, azért engem vagy bárkit meg is büntethetnének. Ezért javaslom továbbra is, hogy akkor is, ha úgy érzed nincs komoly bajod, kérd meg az iskolapszichológust, hogy kukkantson rád. Ingyen van, nincs semmi vesztenivalód, nem fáj, nem kell megmondanod senkinek stb. Legalább akkor megnyugszol és az is biztos, hogy ezen a pici problémádon egy beszélgetéssel, egy tanácsadással könnyen fog tudni segíteni. Attól pedig neked lesz sokkal könnyebb mind barátkozni, mind társasági életet élni. Én a helyedben biztosan elmennék, már csak kíváncsiságból is. :-)
2016. febr. 3. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!