Ezek a tények mire utalhatnak?
Az utóbbi 1-2 évben nagyon érzékeny lettem mindenféle támadásra. Az legyen fizikai vagy verbális, mindegy. Nagyon előítéletes lettem, mindenkiben egy számomra veszélyes személyt látok, aki bármelyik pillanatban nekem eshet, kigúnyolhat. Ennyire nem bízom már az emberekben. Ma például, egy pubba voltam egy jó barátommal és pár ismerőssel, majd a helységbe bejött a barátom egyik ismerőse, aki odajött, lekezelt vele. Megint újra bepörgött az agyam, hogy ez is most idejött, bármikor nézhet csúnyán, kigúnyol hátam mögött. Erre meglepődtem, lekezelt mindannyiunkat és bemutatkozott majd el is ment. Gondolom ezt illemből tette, de nem vártam el. Majd később a buszmegállóban vártam, csakugyan a jó barátommal és jött két haverja. Gondoltam megint, vele lekezelnek, váltanak pár szót erre mennek tovább dolgukra. És megint meglepődtem, mindkettő lekezelt. Látásból ismertem őket, az egyiket jobban ismertem, de másikkal még futottam össze így barátomon keresztül de sosem kezelt le, sőt nem is köszönt. Múltkor is nagyot néztem, mikor a barátom egyik ismerőse, akit soha az életbe nem láttam, az is lekezelt.
Kicsit sokat pofázok erről a kézfogásról, de mire utalnak ezek? Ennyire előítéletessé tettek azok a tények, hogy kigúnyoltak, bántottak stb?
A végére derült ki, hogy a lekezelés a kézfogás. :)
Kicsit olyan, mintha üldözési mániád lenne. Félelmetes egyébként, mármint ahogy leírod.
Igen, ezek alacsony önbizalomra utalnak.
Nekem is voltak hasonló tüneteim régen, ugyanis engem is elég sokat szekáltak a suliban. Aztán ahogy később szereztem magamnak barátokat, egyre gyakrabban jártam el szórakozni és egyre pezsgőbbé vált a társasági életem, úgy nőtt párhuzamosan az önbizalmam is. Rájöttem, hogy nem minden emberben kell az ördögöt látni, valamint, hogy ha én elfogadom magam, akkor mások is sokkal jobban elfogadnak engem. Nagyon sok múlik a kiálláson is!
Szerintem ez neked is működhetne :)
Ha szeretnél erről dumálni, akkor írj nyugodtan!
Oktalan félelem. Aggódsz lehetséges jövő miatt, bármily kicsi is esély.
Ha kell segítség, írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!