Elegem van. Miért kell minden társasági eseményen kajálni? És miért gond az ha valaki nem akar?
1. Olyan nincs, hogy KÖTELEZÖ enni!!!! Azért sehol, senki nem sértödik meg, ha valaki nem akar enni!
2. Attól, hogy NEKED gondod van az evéssel, még nem az a megoldás, hogy MINDENKI maradjon éhes!!!!
3. Emellett enni jó, a legtöbb ember szereti a jó ételeket-italokat! Ez eleve hozzátartozik ahhoz, hogy társaságban jól érezzék magukat - éhesen nem túl kellemes eltölteni egy délutánt/estét!
4. Ha NEKED problémád van ilyesmivel, akkor elöször is keress fel egy pszichológust, mert ez beteges dolog, másrészt ne menj ilyen helyekre, ha ennyire zavar.
De épp ezaz, hogy úgy kezelik, mintha kötelező lenne enni. Elmegyek a párom családjához néha és teszik elém az undorító kajákat. Gusztusom nincs ránézni se, közlöm, hogy "kösz, nem kérem", és akkor halálosan megsértődnek. Még ezt emlegetik 1 év után is.
De ez csak egy példa, mert máshol is ez van, ha nem eszek munkahelyi összeröffenésen, akkor rólam beszél mindenki hogy "de finnyás valaki", meg "te jobban főzöl?", meg "félted a 40 kilódat?", ilyen beszólásokkal jönnek. Nem fogják fel hogy egyszerűen csak nem akarok enni.
Hát szerintem elég gáz, hogy ilyenek az emberek. Mi olyan irritáló abban ha nem eszik valaki, nem értem?! Márpedig láthatóan zavar mindenkit mikor én nem eszek velük...
"Elmegyek a párom családjához néha és teszik elém az undorító kajákat. Gusztusom nincs ránézni se, közlöm, hogy "kösz, nem kérem""
Így nem csoda, ha megsértődnek.
Előre kell közölni ilyen esetekben, hogy te most köszönöd, de nem szeretnél enni X okból (fogyózol, beteg vagy, rossz a gyomrod stb.), ezért rád ne főzzenek. Még ebből is lehet sértődés, de még mindig jobb, mintha azt hinnék, magával a kajával van gondod, nem a kajáLÁSSAL.
Problema veled van.
Nem kell. Nem gond. Igy mindjart jobb igaz? Ha nem vagy biztos valamiben, hasznalj logikat vagy kerdezd meg. E esetben logika eleg. Semmisem kotelezo, igy e ketto sem.
általában mondjuk ilyen tipikus nagy étkezős társasági események, a nagy családi ebédek...ott a vendéglátó azért elég sokat dolgozik azon, hogy legyen bőven, sokféle étel, és rosszul esik nekik, ha nem eszel....nyilván bele se gondolnak, hogy esetleg nem vagy olyan nagy étvágyú, vagy fogyókúrázol....stb...
ki lehet ezt védeni úgy, hogy előre szólsz a háziaknak, hogy csak a legminimálisabb mértékben főzzenek Rád, így figyelmes voltál, mert nem főznek feleslegesen sokat, és nem veszik kárba...
amúgy persze, én simán megeszek egy hétköznap is ennyit.... és még fogyóznom se kell, mert nem látszik meg rajtam :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!