Omgtfl99 kérdése:
Miért van az, hogy semmi kedvem semmit se csinálni ami az iskolával kapcsolatos?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, egyik legerősebb gimnáziumban tanulok, most 10. osztályba járok. Tanárok mindig sulykolják, hogy ide az jön aki tanulni szeretne. Na én ennek pont az ellentettje vagyok. Míg az osztálytársaim otthon tanulnak, gyakorolnak feladatokat, külön tanárhoz járnak, magolják az anyagot, és szórakozni megyek, motorozok, kondiba járok, edzésre járok, iskolán kívüli haverokkal bicajozunk, biliárdozunk, na szóval értitek, minden egyebet csinálok a tanuláson kívül. Azt, hogy én leüljek tanulni el sem tudom képzelni, bezzeg diszkóba nem kell 2x hívni. Amint az iskolára rágondolok, egyfajta nyomást érzek a mellkasomba, undorodok az egésztől. Ez az egész a jegyeimre is kihat, 2es, 3asokkal tele vagyok. Mikor jönnek a nagy dolgozatok, mindenki tanul ezerrel, én még csak késztetést se érzek arra, hogy egyáltalán tegyek valamit az ügy érdekében, hogy ne megint 2es max 3as legyen. Egyszóval szarok az egészbe bele. És ez nem helyes. Most 10.-be még megy ez, de érettségin mi lesz így velem. Főiskolára így még álmomba se vennének fel, nem azt, hogy még túl éljem az ottani elvárásokat. Mit tanácsoltok? Most ha azt írjátok üljek le és tanuljak azzal nem jutottam előrébb, az lenne a kérdésem, mivel tudnám magam rászedni arra hogy kicsit jobban érdekeljen a dolog? Köszönöm a fáradságot, ha idáig elolvastad, válaszokat előre köszönöm.2016. jan. 18. 14:35
1/3 anonim válasza:
nálam is ez van, bár én kilencedikes vagyok. szerintem ennek az az egyik oka, hogy kb.semmit nem tanulunk, ami érdekelne egy kicsit is, vagy hasznos lenne a tövábbi életünkben. a másik az, hogy a f_szomnak van kedve 3-ig suliban lenni, aztán még otthon tanulni 2 órát... meg az iskolában is csak a szopatás megy a tanárok részéről, nemhogy gyorsabban túllennénk valamin, vagy könnyítenénk egymás dolgán, nem... én nem tudok ráadásul magolni se, ami meg a tananyag jó részét alkotja.
2/3 anonim válasza:
előző vagyok, közben megtaláltam Bölcsegyetlennagy Puzsér témába vágó írását, ami elég jól összefoglalja a problémákat: [link] érdemes a kommenteket is elolvasni, sok érdekes van köztük. a változtatást magam részéről elég neháznek találom, főleg a diákparlament helyzetét látva: ,,A jegyzőkönyvek alapján ezeken a fórumokon a diákok válaszokat nem kaptak, csak rögzítették észrevételeiket". tehát a diákok véleményét le szarj_k.
3/3 anonim válasza:
A motiváció elszáll, a fegyelem megmarad.
Szarj bele hogy érdekel -e, döntsd el hogy naponta akár csak 15 percet, vagy hétvégente 2 órát tanulsz. Eleinte biztos szar lesz, jönnek a kifogások, hazudsz magadnak, kínodban zabot hegyezel vagy tudom is én, de ha rendszert csinálsz a tanulásból egy idő után leszarod érdekel -e a tananyag.
Ez igaz egyébként minden olyan dologra amit nem szeretsz csinálni. Nem azon kell gondolkozni hogy hogyan szerethetnéd meg, vagy hogy hogyan motiválhatnád magad. Ki kell tűznöd egy célt, és ahhoz kell tartanod magad, kifogások nélkül. Heti 2-3 óra szenvedés lófsz. Annyit eltöltesz a WC-n is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!