Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek ebben az esetben?

Mit tegyek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz de leírom.

Anyukám kb 1-2 hónapja megismert egy férfit, aki nem magyar, nem is beszél magyarul. Vele egyre gyakrabban találkozgat, vett neki karácsonyra ajándékot, gyakran telefonálgatnak, sms-ezgetnek stb. Nekem még nem mondta, hogy tetszik neki ez a férfi, hogy szerelmes belé meg hasonlók csak annyit mondott, hogy jól érzik magukat egymás társaságában. Először azt hittem, hogy maximum csak barátok lesznek de szerintem ennél több van/lesz köztük, mert anyukám az egyik barátnőjével olyanokat irogat, hogy tökéletesen összepasszolnak, várja mit hoz az új év, ők még nem járnak (ezt régebben írta), kettesben akarnak lenni meg ilyenek. És mivel nem magyar a férfi, Ausztriában lakik ahogy anyukám egyik ismerőse is, aki poénkodik és olyanokat mond anyukámnak, hogy keressen iskolát, lakást, programot??! És elvileg a férfi elhívta anyukámat, hogy karácsonykor menjenek el valahova de ebből most nem lesz semmi, mert közbejött valami. Engem nem zavar ez a férfi meg semmi, nincs vele semmi bajom, nem is láttam még igazából, de ahogy olvastam azt a részt, hogy "keressek iskolát?" szomorú és ideges lettem. Idén váltottam sulit, nagyon nehezen mentem bele ebbe is, nem szeretek iskoláról-iskolára vándorolni csak ha muszáj. Már most nagyon jó osztály vagyunk, barátaim is lettek, az előző osztálytársaim közül is párral tartom a kapcsolatot, onnan is vannak barátaim. Nagyon szeretem azt a helyet, ahol élek, lakunk, minden van ami kell, én sose akarok elköltözni ebből a városból, legalábbis eddig ez a véleményem, mert itt minden van, ami nekem kell. A lakásunk is elég jó, kicsit kicsi, de tervezünk újat venni majd szép lassan. Nekem itt van a helyem, itt vagyok boldog, itt van mindenki, akit ismerek, már a gondolattól is sírógörcsöm van, hogy nekem innen el kéne mennem. Persze ez nem azt jelenti hogy ez komoly, remélem is. De azt se értem miért titkolózik előttem anyukám? Jó a kapcsolatunk, bízunk egymásban, sokat beszélünk és ovis sem vagyok már. Miért nem mondja el, ha érez valamit a férfi iránt? Én felőlem amikor akar elmehetnek nyugodtan ezzel a fiúval bárhova csak ne költözzünk el innen ebből a városból és ne vegyen ki az iskolából! Legalábbis amíg én fel nem növök, legalább addig... Mivel vegyem rá arra, hogyha majd költözni akar, hogy legyen rám tekintettel és ne menjen el? Neki is itt van az összes ismerőse, a szülei, a cége, a munkája, a barátai. És jól érzi magát itt állítólag.

2015. dec. 23. 18:59
 1/2 A kérdező kommentje:
Mert ha ne adj isten, mindenképp el akar költözni akkor két lehetőség van. Vagy magávalvisz, ami tök jó lenne meg minden, mert nagyon szeretem anyukám, nélküle nehezen tudnék élni, de nem akarok elmenni millió okból. Vagy bead apukámhoz, akit szeretek, de folyamatosan nehéz lenne csak vele élni... A szüleim elválltak.
2015. dec. 23. 19:03
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is jól éreztem magam Magyarországon, mégis kiköltöztünk Ausztriába. Nincsenek barátaim, az egyetlen hobbit, amiért éltem abba kellett hagynom, a nyelvet sem beszélem és én is iskolába járok. Azonban itt más a világ, mint otthon. Itt egyből elfogadnak a gyerekek és segítenek végig, nem kell félni a beilleszkedéstől. Most így érzel, később meg bánnád, ha maradnál. Ijesztő és az ember amúgy is utálja a változásokat, viszont ha költöztök, akkor örülj neki, később jobb lesz. Tudom mit élsz át, de ki lehet bírni, ez van.
2015. dec. 23. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!