Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért irigykednek a szegények...

Miért irigykednek a szegények a gazdagokra?

Figyelt kérdés
Attól nekik nem lesz több, se másnak kevesebb. Akkor mi értelme?
2015. dec. 17. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Az irigység természetes dolog. Addig nincs vele baj, amíg motiválni tud minket, nem pedig megkeserít.
2015. dec. 17. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:
10%
Teljesen jogos a kérdés. Mert tudják hogy értéktelen senkik.
2015. dec. 17. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért, mert megfordul némely ember fejében, mint például nekem is, hogy milyen jó lenne, ha nekem is meglenne az, amit irigyelek tőle (tehát én irigy vagyok, de nem sajnálom tőle meg nem vagyok rosszindulatú).

Még mi barátnőmmel évek óta gyűjtünk egy jó lakásra, addig neki meg a párjának csak egy kis üzleteléssel járt az egész.

Mindketten kaptak egyetem előtt egy-egy lakást a szülőktől, aztán mikor már komoly volt, eladták mindkettőt, majd vettek egy nagyon fullosat, amibe még toltak a szülők.

Egy 32 milliós pesti lakásról beszélünk.

Én beérném egy 20 millióssal is, amire így is gyűjteni kell.

Még én pakolom félre a pénzt, addig ő simán megteheti, hogy tavasszal-ősszel itthon, nyáron külföldön nyaral.

Persze, hogy irigykedek rá, hogy 28 évesen így áll és letojhat mindent, mert ha kirúgják a munkahelyről őket, akkor mennek dolgozni a családi vállalkozásba.

Engem kirúgnak, akkor majd izgulhatok a hitel miatt.

Jah és mielőtt elkezdődne, mindketten jól keresünk a magyar átlaghoz képest, kb havi 450 ezer nettóból gazdálkodunk(plusz befut ez meg az, de nem nagy összegek).

Szal ha nem is minden nap, de vannak esetek amikor előjön belőlem, hogy de jó nekik, hogy nem kell agyalni.

2015. dec. 17. 17:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Pontosan azért, amiért a gazdagok nem irigyek a szegények életkörülményeire.
2015. dec. 17. 18:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Van az "érdemtelen" gazdag ,meg aki tényleg tett is valamit azért hogy legyen pénze és nem szerencsével, haveri körrel,jó családdal, mutyival, csalással ,lopkodással (még ha törvényileg le is van papírozva) stb lett pénze.

Sajnos idehaza nem a tisztességes gazdagodás a jellemző,és ezt mindenki tudja aki kinyitja a szemét. Természetes reakció az utálattal vegyes irigység. No meg közrejátszik a mesterségesen fenntartott hatalmas bérkülönbség a felsővezetői bér, meg a dolgozói réteg között. Hogy ettől jobb lesz e a szegényebbnek? Nem. Mint ahogy akkor sem lenne jobb neki, ha örömködne hogy de jó hogy az adójából megint gazdagodott az XY cég vezére..

2015. dec. 17. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Irigylik a vagyont és a biztos anyagi hátteret, és azt hiszik, hogy a gazdagoknak nincsenek problémáik. Nem sok értelme van, de az irigység egy érzelem, nem hallgat a józan észre.
2015. dec. 19. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!