Mit csináljak ha a túl széles érdeklődési köröm miatt nem találok barátokat?
Egyetértek az eddigi válaszokkal.
Pont a széles érdeklődési a garancia arra, hogy szinte mindenkivel találsz közös hangot.
A te érdeklődési köröd nagyon is szűk, még a technikának is csak egy nagyon pici szelete érdekel ezek szerint, az informatika. Mert a technikába tartozik pl a gépészet vagy éppen a hegesztés is, a lista igen hosszú.
Nem lehet, hogy te is olyan vagy, mint a fentebb említett unokatesó? Mindig csak erről tudsz beszélni, és ezt még a szakmádbeliek sem mindig szeretik. Lehet szívesen beszélnének olvasmányélményekről, vagy aktuálpolitikáról, egyszerűen csak másról, mint amit minden egyes nap hallgatnak a suliban.
De az is lehet, hogy olyan jellemvonásaid vannak, amik antipatikussá tesznek a környezeted számára.
Régen mi volt szerinted a társadalmi élet? Szegényeknek kukoricafosztás, gazdagoknak ellevés a teapartin vagy a szalonban. Nők nem léphettek be a klubokba. Férfiak mentek vadászni. Nekem jobban bejön a mai társasági élet.
Ami engem érdekel:
- irodalomtörténet, olvasás, könyvek
- nyelvészet
- pszichológia egy kicsit, de csak egyes részei
- fotózás
- a rock zene története
- írás (novellák, versek, könyvek)
- idegennyelv-tanulás
- a siket kultúra és a jelnyelv (most ezt külön vettem más idegen nyelvektől)
- sport (pilates, nordic walking, úszás, görkorcsolya, ping-pong)
- Balaton-átúszás
- kutyámmal foglalkozás
- zenék, főleg rock, de más is
- jó filmek, főleg drámák, családi filmnézés
- újabban a divat is érdekel
- a fotózás története iránt kezdtem el most érdeklődni, majd lehet, fog a filmtörténet is, de még ahhoz egyáltalán nem értek
- könyvkiadás, szerkesztés, újságírás
- etológia, állatok, picit a biosz
- scarpbookok, fotóalbumok összerakása, emlékek összegyűjtése
- felnőtt színezős könyv
- koncertekre járni, fesztiválozni
- blogolás
- naplóírás
Ezek eléggé olyan hobbik, amit az ember nem nagy társaságban csinál. Társaságban ezekről beszélgetek. :)
Most ezek jutottak eszembe. Ez alig kötődik a technikához. Én voltam, aki írta, hogy nekem sok barátom van, mindenkivel tudok beszélgetni, és hogy technikán kívül van sok dolog.
"Miért, akkor mi számít szélesnek? Egyáltalán, a mai világban lehet mást csinálni? (hagyjatok a kiránduljunk a természetben fszágokkal)"
Köszönöm, nincs több kérdésem. Ilyen hozzáállással ne csodálkozz, ha 36 évesen fogod elveszíteni a szüzességedet (akkor is k@rvával).
Na jó, nem akarlak bántani, csak azért kötözködök, mert valahol vicces, komikus a naiv tudatlanságod. :D Egyébként, azok közül, amiket felsoroltál, nem igazán tudom, hogy mi micsoda, egy átlagember szemében ezek csak olyan dolgok, hogy ülsz egy helyben a gép előtt és nyomkodod. De igazából nem is ezzel van a baj, mert lehet, hogy a mai világban a virtuális világ az "igazi" világ számotokra (ami mondjuk elég baj) - de az igazi probléma azzal van, hogy ami nem számítógéphez kötött, pl. sétálni a természetben, az neked fszság.
Az életnek pedig a 99,9%-a nem a számítógépben van, te pedig azt hiszed, hogy a fennmaradó 0,1%, a virtuális világ a világ 100%-a... És neked ez a 0,1% a széles érdeklődési kör... A többi meg fszság.
Holott ez egy nagyon rossz, szemellenzős hozzáállás, és nekem meggyőződésem, hogy az ilyen digitális bennszülöttek, mint te, egy csomó dologból kimaradnak, rendkívül degenerált és szegényes életet élnek. El sem tudom képzelni, milyen gyerekkorotok van, egész nap a számítógép előtt ültök, nem is kommunikáltok egymással. Ennél már az is jobb, ha összejártok inni, mert az ivászattal is legalább együtt töltitek az időt (feltéve, ha közben nem az okostelefont molesztáljátok). Na mindegy, nem fogom itt elkezdeni sorolni, hogy a világban mi mindent lehetne csinálni (kirándulástól elkezdve színházba járásig - én 15 éves koromban pl. rendszeresen jártam színházba - egészen az olvasásig... és persze ott van még az, hogy írtál már lánynak szerelmes verset, akibe titokban bele voltál esve? Jah, hogy te Cod-ozol, ilyen fszságokkal nem foglalkozol)... Szóval téphetném a számat, de van egy olyan érzésem, hogy felesleges.
Színházba jártam, rendszeresen.
"Jah, hogy te Cod-ozol, ilyen fszságokkal nem foglalkozol" Olvass vissza a válaszok között légyszíves.
Másrészt ha egyszer a többi ember miatt szar a gyerekkorom mit csináljak? 2. és 3. osztályos korom között volt egy költözés, és az új osztályomban az volt a mentalitás "közösítsük ki, mer' új gyerek". És nem tudtam személyesen ezután SENKIVEL SE barátkozni, mert vidék volt. De az a tényleg vidék. És 30 kilóméteres körzetbe mindenki abba a suliba járt, szóval barát szerzésnek vége. Akár hiszed akár nem SENKI nem volt. Így maradt a számítógép. Neten futottam össze tök véletlen egy gyerekkel ötödikes koromban, azóta tartjuk a kapcsolatot, de rajta kivül nem volt egy ilyen netes ismerősöm se. És emiatt irigylem a tesóimat, mert nekik volt egy tök jó gyerekkoruk. Ők 90'-es években nőttek fel, kertváros, szomszéd gyerekek, baromi jókat lehetett játszani, de nekem csak minimálisan volt ebben sajnos részem.
Úgy hogy talán most lenne esélyem barátokat szerezni, azért is tettem fel ezt a kérdést. És rájöttem: megszívtam.
Miért szívtad volna meg? Amúgy én nem akartalak megbántani, vedd figyelembe, hogy nem is ismerlek, tehát a véleményemet nem kell komolyan venned. Csak azzal hecceltél fel, amikor írtad, hogy a sétálás a természetben stb. neked "fszság". Ezt azért nem hagyhattam szó nélkül.
Egyébként pedig, ha szeretnél barátokat szerezni, az úgyis menni fog. Az első lépés, hogy legyen nyitottság benned és akaraterő.
Kérdező, senki nem hibáztat, csak akkor minek mondod, hogy tág az érdeklődési köröd? Nem kötelező az.
Amúgy régen nekem se voltak barátaim, én is messze laktak azoktól, ahova jártam suliba, itthon nem voltak barátaim. Aztán lettek máshol, meg egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!