Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért olyan érdekes az emberek...

Miért olyan érdekes az embereknek napi szinten viszonylag sok időt tölteni a közösségi oldalakon és nézegetni a tényleges ismerőseik és "ismeretlen ismerősök" életének mozzanatait?

Figyelt kérdés
2015. nov. 4. 16:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%

Tisztázzunk valamit, mert szerintem igaza van az elsőnek is, meg annak is, aki mondta, hogy kíváncsi, és sokan kérdést is kötekedve tesznek fel.

Én pl. csak azokat jelöltem be, akiket valóban ismerek. Nem az ismerősöm minden évfolyamtársam, minden ember, aki valaha megfordult abban a sportklubban, ahová járok stb. Na most innentől kezdve nem érzem, hogy dicsekednék az életemmel. Régen, amikor előhívták a fotókat, és átjöttek az ismerősök, ugyanúgy megnézték a nyári fotókat, a kutyám képét, a szülinapomat, a koncertfotókat, a túrákat, az újszülött rokont. Ezeket megmutattam az ismerősöknek papír alapon is. Természetesen az ebédemet,a zsíros kenyeret, az új körömlakkomat azt nem fotóztam le. Én eszerint szelektálok, így döntöm el, mit osztok meg. A nyilvánosság csak a profilképemet látja, a közös ismerősöket, meg az aktuális borítóképemet. És a nyilvánosságba tartoznak azok a volt osztálytársaim is, akikkel nem szerettük egymást. Annál nagyon butaság nincs, mint azokat bejelölni, akiket utálsz. Egy ismerősöm nem rég panaszkodott, hogy egy ismerőse írt neki egy durván sértő és diszkriminatív üzenetet. De azért még most se törölte az ismerősei közül. Szerintem tehát a Facebook hasznos, ha valaki tényleg ismerősöket jelöl be, akiknek szívesen mutat fotókat. Az viszont mindenkit visszajelöl, az gáz.

A többi közösségi oldalról nincs tapasztalatom.

2015. nov. 4. 19:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Én ha kíváncsi vagyok, olykor olykor megnézem az adott ember adatlapját, de nem naponta max. 30 percenként végiggörgetem a hírfolyamot... És kvázi ezen függök.

A kedvencem mikor sokan azon panaszkodni micsoda sok szemét van, meg ez kit érdekel, de azért egész nap a hírfolyamot görgeti... hát oké, én elhiszem.

2015. nov. 4. 19:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Egy megjegyzés, mert félreérthető: a 11-es és a 12-es válaszoló 2 különböző ember.
2015. nov. 4. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!