Miért olyan érdekes az embereknek napi szinten viszonylag sok időt tölteni a közösségi oldalakon és nézegetni a tényleges ismerőseik és "ismeretlen ismerősök" életének mozzanatait?
Én úgy gondolom, hogy az ilyeneknek annyira jellemtelen az életük, hogy másokéval kénytelenek foglalkozni. Nézik, hogy mindenki más nyaralni volt, irigykednek rájuk, meg panaszkodnak, hogy nekik miért nem megy ilyen jól, stb. De az sem sokkal tisztább, aki felpakolja élete minden mozzanatát; hol nyaralt, kivel van együtt, milyen buliban volt, milyen boldog, stb. Az ilyen direkt azért tesz fel ilyeneket, hogy megmutassa a többi csicskának, hogy ő az élet császára.
Valami van a háttérben szerintem, de talán sosem fogom megérteni, miért jó a mások életével foglalkozni ahelyett, hogy a sajátunkkal foglalkoznánk.
Mert nincs életük. Lúzerek, csak jól leplezik :)
Siretes ember nem nyomul, max. a titkára kezeli :D
Most attól függ mire gondolsz.
Én is néztem már rá egy ismerősöm/barátom,/rokonom gyerekére mikor megszületett vagy kíváncsi voltam egy másik születésnapi bulijára.
Nincs ebben semmi, régen csak akkor tudtam mások fotóit megnézni, ha elmentünk hozzá és megmutatta, most ez egy kicsit átalakult.
Falun lakom, itt mindenki ismer mindenkit, de térfigyelő kamera még nincs, kisbíró, aki kidobolná a híreket pedig már nincs.
Itt tájékozódom, mikor milyen programok vannak, kinek született gyereke, unokája, pusztult el a macskája, és egyéb lényeges és lényegtelen dolgokról.
Mindenki azt csinál a szabad idejében amit akar, mindaddig, amíg nem árt vele másoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!