Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért lett "divat" a nem...

Miért lett "divat" a nem köszönés?

Figyelt kérdés
20 évvel ezelőtt bárhova bementünk, pl. bármilyen üzletbe, köszöntünk az ott lévőknek, és erre nem síri csend fogadott, hanem viszonozták a gesztust. Manapság sokan még az ismerőseiknek sem köszönnek, nem tudom miért alakult így.
2015. nov. 1. 21:08
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Mert kezdunk elbutulni, eleg szomoru. Es ma napig koszonok hangosan mikor belepek valahova, szerintem illik es nem igy magam alatt motyogva, ha valaki nem koszon vissz azert azt megjegyzem magamnak..
2015. nov. 1. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak nézz meg egy filmet, ha a köszönésnek nincs dramaturgiai jelentősége, akkor nem köszönnek. Ma a temetőben egy csomó ismerőssel találkoztunk, volt akit csak én ismertem, volt akit csak a feleségem. Ott álltunk egymás mellett, és volt olyan aki csak nekem, volt olyan aki csak neki köszönt, pedig ha személyesen nem is, de látásból biztos ismerék egymást korábban is. Ezt is a filmekben szoktam látni.

Mellesleg az üzletekben az eladók többsége lefagy ha köszönök. Persze azt se kérdezik meg, hogy mit szeretnék, csak néznek, de nem a szemembe, hanem valahol a bal fülem mellett mögém... :(

Természetesen a vevőket se kell sajnálni, mert azok se tudnak köszönni, megköszönni pláne! Igaz kérni se szoktak, csak "lesz egy..., viszek egy..., egy ezt, egy azt" hangzik el, mintha megalázó lenne kinyögni azt, hogy "kérek", "köszönöm".

2015. nov. 1. 21:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, az elbutulás nagyon jellemző folyamat. Olyan ez, mintha semmibe vennénk egymást, és ez csak rosszabb lesz.
2015. nov. 1. 21:28
 4/5 gnoomage ***** válasza:
86%
16 vagyok, a baráti köröm -+2 év. Egymásnak lányoknál ölelés van, srácoknál kézfogás, akár 20-an vagyunk, akár nem. Mi szoktunk köszönni a boltban, és kérek egy ... -vel kérjük a legtöbb cuccot. Nem butul az emberiség, hülyék mindig is voltak szerintem... A legviccesebb hogy mi vagyunk azok a trehány rockerek/punkok akiket lenéznek hogy milyen gondatlanok mindenkivel.
2015. nov. 1. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:
90%

Azért az tényleg furán nézne ki, ha valaki bemenne a tescoba és mindenkinek köszönne, ott én sem szoktam

De ha bemegyek egy kisboltba ahol van egy eladó ott szoktam

2015. nov. 2. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!