Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ti sosem irigykedtek a gazdaga...

Ti sosem irigykedtek a gazdagabbakra?

Figyelt kérdés

Van egy gazdag pár ismerösünk. Vagyis, a srác gazdag, a csajnak meg bejött az élet, nem is dolgozik. Állandó nyaralások, luxusholmik, luxus lakás, 8-9 laptop, számítógép, tablet, persze minden Apple. Két telefonja van, egy Iphone és egy Blackberry.

A barátom tegnap nagy örömmel újságolta, hogy nekünk akarják adni a régi kávégépet (párnácskás), mivel vettek egy sokkal jobbat.

Nemrég mikor náluk voltunk, mutatta a lány az új franciaágyukat ezzel a kijelentéssel, hogy "Ez IKEA, 200 ezer volt". Na, ennyit keres a barátom egy hónapban.

Én is dolgozom, most épp télikabátra gyüjtök.

Régen nagyon szegények voltunk, most jobb, de azért ketten se viszünk haza havi 600 ezret, mint a srác egyedül.

És nem, nem igaz, hogy rossz nekik lelkileg, mert akiknek anyagilag jól megy, eleve kiegyensúlyozottabbak.

21l, 23l, 28F, 28F

2015. aug. 28. 15:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel, hogy kinek mennyi pénze van. De mivel rohadtul anyagias vagyok, ezért tartanám velük a jókapcsolatot (ha megvan), és elfogadnám tőlük azt, amit adnak. Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.
2015. aug. 28. 15:42
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Én általában annyira magammal foglalkozom, hogy nincs időm mással is foglalkozni. Így irigykedni sem szoktam.
2015. aug. 28. 15:43
 3/16 anonim ***** válasza:

"Ez IKEA, 200 ezer volt"

Ez a kijelentése eléggé bizonyítja hogy nem boldog a pénzzel.

2015. aug. 28. 15:44
 4/16 anonim ***** válasza:

nem.

Én amikor minimálbér + prémiumot kaptam akkor is jól kijöttem minden hónapban, igaz szülővel élek, de jól beosztottam a pénzem, minőségi fogkrémet, szájvizet, kaját vettem, nem a legszarabbat...amikor akartam akkor vettem magamnak édességet...elég sok édességet fogyasztok, főleg azt...így is megspóroltam 1.5 év alatt majdnem 1 milliót...közben vettem 350e Ft-ért laptopot, 170-ért TV-t, 100-ért még egy laptopot, 2 telefont (1 használt 1 új), tabletet (használtan)...

Most, hogy 200 fölött keresek ugyanúgy megveszem magamnak amit kell...nem két kézzel szórom a pénzt, viszont ami kell azt megveszem...

Ha akarnék havi több mint 1 milliót tudnék csinálni, talán 2-t is...mert van egy elég nagy ötletem amit fel tudnék futtatni 1 év alatt havi 1 millió bevételre...

Nem irigykedek, ha el akarok érni valamit akkor elérem, nekem pl sokkal többet számítanak az emberi kapcsolatok mint a pénz...a pénz csak egy eszköz amelyekkel további eszközöket lehet venni...

22F

2015. aug. 28. 15:46
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem irigykedek. Ha irigykednék, nekik nem lenne rosszabb, nekem meg nem lenne jobb. Szóval felesleges.

Amúgy meg nem hinném, hogy annyira kiegyensúlyozottak lennének. Ez a tipikus pénzszórás és felvágósdi, amit ők csinálnak. Gondolom nincs semmi életcéljuk (főleg a lánynak), csak vannak a nagyvilágban és pazarolnak. Fantasztikus életük lehet, tényleg...

2015. aug. 28. 15:51
 6/16 anonim ***** válasza:
Persze hogy irigykedek. Sokszor elképzelem mit tudnék kezdeni ennyi pénzzel. De amíg ez nem rosszindulatú, szerintem nincs ezzel semmi baj. Ha meg néha még kaptok is ezt-azt, az külön jó.
2015. aug. 28. 15:52
 7/16 anonim ***** válasza:

Volt olyan, hogy picit irigykedtem, amikor egy jó ismerősöm mutogatta a kéthetes délkelet-ázsiai útjukon készült képeket. Aztán leültem, és végiggondoltam, hogy tényleg oda vágynék-e legjobban, és hogyan tudnám kigazdálkodni rá a pénzt. Végül más lett az úticél (kevésbé drága, de klassz hely, összegyűjtöttem a rávalót és elmentünk.:-) Nem mondtam le arról sem, csak félretettem későbbre, azt már kitaláltam, hogyan oldom meg.

Szerintem szemlélet kérdése, gazdagabb ismerős akár inspiráló is lehet.

Egyébként 600 ezer forintos fizetés/jövedelem egy jó szakmával nem elérhetetlen, még csak nem is olyan kiemelkedő, pláne, ha ketten vannak rá. Valóban gazdag ember nem az IKEÁ-ban vesz franciaágyat 200 ezerért.:-)

2015. aug. 28. 16:01
 8/16 anonim ***** válasza:

Annyi ember van akire irigykedhetek, hogy az ilyen pitiáner embereket észre sem veszem.

Egy hangya vagyok, nem cserebogár méretű akarok lenni, hanem bálna.

2015. aug. 28. 17:53
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem irigykedek. Jó volna gazdagnak lenni, de konkrét emberre nem irigykedek, pedig van gazdag ismerősöm, de amikor látom a házát, mindig az jut eszembe, hogy ha ennyi pénzem lenne, mit rendeztem volna be máshogy. :) Általában jó lehet gazdagnak lenni, de konkrét emberekre nem irigykedem a pénzükért.
2015. aug. 29. 00:04
 10/16 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg nem hinném, hogy annyira kiegyensúlyozottak lennének. Ez a tipikus pénzszórás és felvágósdi, amit ők csinálnak. Gondolom nincs semmi életcéljuk (főleg a lánynak), csak vannak a nagyvilágban és pazarolnak. Fantasztikus életük lehet, tényleg..."

Ez meg mért alakult ki a gazdagokról? Az én gazdag ismerősöm például kifejezetten kreatív munkát űz.

2015. aug. 29. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!