Ti sosem irigykedtek a gazdagabbakra?
Van egy gazdag pár ismerösünk. Vagyis, a srác gazdag, a csajnak meg bejött az élet, nem is dolgozik. Állandó nyaralások, luxusholmik, luxus lakás, 8-9 laptop, számítógép, tablet, persze minden Apple. Két telefonja van, egy Iphone és egy Blackberry.
A barátom tegnap nagy örömmel újságolta, hogy nekünk akarják adni a régi kávégépet (párnácskás), mivel vettek egy sokkal jobbat.
Nemrég mikor náluk voltunk, mutatta a lány az új franciaágyukat ezzel a kijelentéssel, hogy "Ez IKEA, 200 ezer volt". Na, ennyit keres a barátom egy hónapban.
Én is dolgozom, most épp télikabátra gyüjtök.
Régen nagyon szegények voltunk, most jobb, de azért ketten se viszünk haza havi 600 ezret, mint a srác egyedül.
És nem, nem igaz, hogy rossz nekik lelkileg, mert akiknek anyagilag jól megy, eleve kiegyensúlyozottabbak.
21l, 23l, 28F, 28F
"Ez IKEA, 200 ezer volt"
Ez a kijelentése eléggé bizonyítja hogy nem boldog a pénzzel.
nem.
Én amikor minimálbér + prémiumot kaptam akkor is jól kijöttem minden hónapban, igaz szülővel élek, de jól beosztottam a pénzem, minőségi fogkrémet, szájvizet, kaját vettem, nem a legszarabbat...amikor akartam akkor vettem magamnak édességet...elég sok édességet fogyasztok, főleg azt...így is megspóroltam 1.5 év alatt majdnem 1 milliót...közben vettem 350e Ft-ért laptopot, 170-ért TV-t, 100-ért még egy laptopot, 2 telefont (1 használt 1 új), tabletet (használtan)...
Most, hogy 200 fölött keresek ugyanúgy megveszem magamnak amit kell...nem két kézzel szórom a pénzt, viszont ami kell azt megveszem...
Ha akarnék havi több mint 1 milliót tudnék csinálni, talán 2-t is...mert van egy elég nagy ötletem amit fel tudnék futtatni 1 év alatt havi 1 millió bevételre...
Nem irigykedek, ha el akarok érni valamit akkor elérem, nekem pl sokkal többet számítanak az emberi kapcsolatok mint a pénz...a pénz csak egy eszköz amelyekkel további eszközöket lehet venni...
22F
Nem irigykedek. Ha irigykednék, nekik nem lenne rosszabb, nekem meg nem lenne jobb. Szóval felesleges.
Amúgy meg nem hinném, hogy annyira kiegyensúlyozottak lennének. Ez a tipikus pénzszórás és felvágósdi, amit ők csinálnak. Gondolom nincs semmi életcéljuk (főleg a lánynak), csak vannak a nagyvilágban és pazarolnak. Fantasztikus életük lehet, tényleg...
Volt olyan, hogy picit irigykedtem, amikor egy jó ismerősöm mutogatta a kéthetes délkelet-ázsiai útjukon készült képeket. Aztán leültem, és végiggondoltam, hogy tényleg oda vágynék-e legjobban, és hogyan tudnám kigazdálkodni rá a pénzt. Végül más lett az úticél (kevésbé drága, de klassz hely, összegyűjtöttem a rávalót és elmentünk.:-) Nem mondtam le arról sem, csak félretettem későbbre, azt már kitaláltam, hogyan oldom meg.
Szerintem szemlélet kérdése, gazdagabb ismerős akár inspiráló is lehet.
Egyébként 600 ezer forintos fizetés/jövedelem egy jó szakmával nem elérhetetlen, még csak nem is olyan kiemelkedő, pláne, ha ketten vannak rá. Valóban gazdag ember nem az IKEÁ-ban vesz franciaágyat 200 ezerért.:-)
Annyi ember van akire irigykedhetek, hogy az ilyen pitiáner embereket észre sem veszem.
Egy hangya vagyok, nem cserebogár méretű akarok lenni, hanem bálna.
"Amúgy meg nem hinném, hogy annyira kiegyensúlyozottak lennének. Ez a tipikus pénzszórás és felvágósdi, amit ők csinálnak. Gondolom nincs semmi életcéljuk (főleg a lánynak), csak vannak a nagyvilágban és pazarolnak. Fantasztikus életük lehet, tényleg..."
Ez meg mért alakult ki a gazdagokról? Az én gazdag ismerősöm például kifejezetten kreatív munkát űz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!