Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha egyedül van valaki, miért...

Ha egyedül van valaki, miért mindig a telefont nyomkodja vagy zenét hallgat?

Figyelt kérdés
Tömegközlekedésen utazva, várva valakire mindenki a telefonba vagy jobbik esetben egy könyvbe temetkezik. Nemrég kísértem el az egyik barátnőmet egy beiratkozásra (neki is feltettem a kérdés)és teljesen meglepődtem, hogy hiába tűnt mindenki "elveszettnek" ahelyett, hogy beszélgetni kezdek volna idegenekkel vagy egy picit is nyitni mások felé, inkább mobilozni kezdtek. Pedig még közös téma is lett volna, hiszen mindenkinek új helyzet volt. Nem csak fiataloknál figyeltem meg, mintha nem mernének "egyedül" lenni mert akkor kiszolgáltatottak vagy nem tudom. Miért nem ismerkednek addig, miért mindenki ennyire feszült és bezárkózó vagy mindenki utálja az embereket?
2015. aug. 27. 12:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ne kelljen a másikkal szóba állni, esetleg segíteni neki. De lehet, hogy azért, merthogy ne kössenek bele (pl.: mert épp páwa a sérója).
2015. aug. 27. 16:18
 12/19 anonim ***** válasza:

Arra gondolok, hogyha nőként rámosolygok egy pasira, vagy felháborodik, hogy biztos ismerkedni akarok,vagy odaül mellém, hogy van e pasim, dugunk e szinten.

Ha meg nőre, az meg hülyének néz.

2015. aug. 27. 16:23
 13/19 anonim ***** válasza:

Mielőtt elterjedt a mobil se ismerkedtek, beszélgettek tömegközlekedésen. Olvastak, tanultak vagy bambultak. A telónyomkodás nekem csak unaloműző, kínosnak nem érzem a bambulást.

Nem sokszor elegyedtem szóba másokkal, az egyetlen hosszabb beszélgetésem 5 perc után ott tartott hogy az illető egy száz éves pajzán viccel szórakoztatott... én voltam 19L, ő meg úgy 70F. Szóval ezt inkább kihagyom.

Az egyetem az persze kicsit más, ott tényleg lenne közös téma. Csak már hozzá vannak szokva az emberek ahhoz hogy ha várni kell, akkor telót nyomkodnak.

Nem hiszem hogy ez amiatt lenne hogy feszültek, megszokás, unaloműzés, ennyi.

2015. aug. 27. 17:15
 14/19 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, én nem szeretek vadidegen emberekkel cseverészni a semmiről a buszon, főleg mert rossz tapasztalataim vannak (nyanyák, akik megszólnak minden piti dolog miatt, bizalmaskodó taperoló ürgékről meg stb). Így én is inkább olvasok vagy zenét hallgatok. Mobilozni csak akkor szoktam, ha fontos.

Az más kérdés, hogy olyan helyzetben, ahol tényleg lenne közös téma, ott én mindig szívesen elbeszélgetek másokkal. Kórházban, tanulmányi osztályon, mozi előtt...

2015. aug. 27. 18:09
 15/19 A kérdező kommentje:
Rossz tapasztalatom nekem is volt, de jó is. Volt olyan akivel végigbeszéltem 6 megállót :) Nem arra gondoltam, hogy mindenkivel szóba kell állni, ha valaki nem szimpatikus akkor nyilván nem. De egy-egy pozitív gesztusba nem hal bele senki, ráadásul lehet hogy ezzel másnak feldobod a napját (a mosolygást mint példa erre értettem). De már az is sokat számít ha három ülés középére beülsz (metró) és kiülsz a szélére, hogy két egymással beszélgető ember le tudjon ülne. Ha magadba vagy fordulva sose fogod észre venni, mi zajlik körülötted. Ennyi erővel krumplis zsák is lehetsz a busz végén.
2015. aug. 27. 19:17
 16/19 anonim ***** válasza:
A tömegközlekedés pont az az idő, amikor van időm "magamba fordulni." Amúgy meg pörgés van, munkahely, találkozás,kocsmázás stb...
2015. aug. 27. 19:18
 17/19 anonim ***** válasza:

Én főleg akkor beszélgettem idegenekkel amikor késett a HÉV/Busz/Villamos...

Nekem ilyen téren csak pozitív tapasztalataim vannak...általában idő hölgyek vagy urak akikkel beszélgetek, de szellemileg fiatalok, pörgősek...tök jókat lehet velük beszélgetni az ő témájukról, vagy akár az enyémről...

De pl az ha ránézek valakire csak futólag onnantól néha bámulnak...gondolom szemezni akarnak, mert lányok szoktak nézni...de én nem szoktam velük foglalkozni, nem akarok ismerkedni...az, hogy vidám vagyok általában és mosolygok mondjuk ezt érthetik félre, hogy "ők váltották ki belőlem"...persze van amikor tényleg egy kedves gesztus, vagy mosolytól lesz jobb kedvem, de attól még nem feltétlen akarok megismerkedni az illetővel :)

22F

2015. aug. 28. 07:27
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 szerintem mivel ritka ez a másikra mosolygok gesztus, ezért sokan félreérthetik. Ha mindennapos lenne, senki se hinni, hogy felakarod őket szedni. Egyébként én is azt vettem észre, hogy idősek nyitottabbak :)
2015. aug. 28. 13:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem értem miért gondolod, hogy mindenkinek kötelessége vadidegenekkel szóba állni. Neked jó, mert te társasági ember vagy, de én pld. introvertált vagyok, és borzasztóan zavar, ha egy idegen nekiáll velem beszélni mondjuk a vonaton.

A másik dolog meg, ha egy lány tüsszent, és azt mondod rá, hogy "Egészségedre", az első válasza rá az, hogy "Bocs van barátom". Gondolhatod mi van, ha még beszélgetést is kezdeményezel...

2016. febr. 27. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!