Milyen közösség van a mensa egyesületben? Milyen az átlagkor? Tényleg olyan nyitottak, mint ahogy azt állítják?
Már van ilyen topic egypár, és én is sokszor leírtam ezt.
Én 20 évesen kerültem be, a többség 20-30 évvel idősebb volt nálam, és unalmas. Egy darabig nem hittem ezt el, hogy tényleg van ilyen érdektelen, lapos közeg, mert azelőtt sose találkoztam ilyennel. Ki is maradoztam. Az utóbbi 6-8 évben nem jártam arra és nem is tervezem.
A "mensaelhagyók" (sikeres tesztíró nem tagok) nagyságrendileg többen vannak, mint az odajárók, leginkább attól függ ez, hogy mennyire van problémád avval eddigi életedben, hogy szellemileg jó partnereket találj. Nekem a Mensa ebben az egyértelmű mélypont, nagyságrendekkel jobb közegekhez vagyok szokva (illetve jól megtalálom a nekem való embereket), soha sehol nem volt evvel problémám.
Ja, ha most felvettek, akkor el tudsz menni a 2 hét múlva esedékes szeptemberi táborba, az a társasági csúcspont, és ott le tudod mérni, hogy milyen.
Ha az olyan fakócska kategória Neked, akkor felejtős a Mensa, mert a tábornál jobb program nincs.
A táborba járnak a legtöbben amúgy.
#1:
a jelenlegi átlagéletkor: 35,26 év
(igaz, az 6-8 évvel ezelőttihez képest valószínűleg kicsit csökkent az átlagéletkor, az utóbbi évek diák-IQ-tesztjeinek a hatására. de azért talán 5-10 évet nem...)
azok, aki már nem tagok, kb. másfélszer annyian vannak, mint a tagok.
(hogy ez azt jelenti-e, hogy "nagyságrendileg többen vannak", azt rád bízom... mindenesetre talán nem olyan extrém lesújtó adat egy 22 éves egyesület esetében.)
igaz, ezek nem 6-8 éves adatok, hanem jelenlegiek,
tehát csak tájékoztatás, nem cáfolat (vagy mégis?).vvv
valóban a legjobb, ha kipróbálod, sokaknak bejön – de persze teljesen megértem, ha azok is elmondják a véleményüket, akiknek nem jött be, ez is rendben van.
(sőt, ez még hasznos is, nemcsak az érdeklődőknek, hanem akár az egyesületnek is)
"azok, aki már nem tagok, kb. másfélszer annyian vannak, mint a tagok."
Ha mensoid vagy, akkor talán elvárható, hogy észrevedd, hogy ez a halmaz nem azonos a sikeres tesztíró tagokkal.
"a jelenlegi átlagéletkor: 35,26 év "
Ez egy statisztikai adat. Nem azonos a programokon megjelenők átlagéletkorával.
Voltál már programokon?
Mennyin?
Benne vagy állandó alkotócsoportokban, színházban, kórusban, újsgszerkesztésben, borítékolásban?
És ott 35 év az átlagéletkor?
"(sőt, ez még hasznos is, nemcsak az érdeklődőknek, hanem akár az egyesületnek is"
Az egyesület az első 18 évben képtelen volt a maga hasznára fordítani a negatív visszajelzéseket.
Akik felmérést kezdtek a mensaelhagyás és be nem lépés okainak felkutatására, keresztben lenyelték őket és menet közben elkaszálták a kutatásaikat, félbe maradtak.
Egyébként van adat arról, hogy hányan írtak sikeres tesztet a 23 év alatt? Én hiába kértem erről adatot a tesztgondnoktól többször is.
#5:
A "sikeres tesztíró tagok" megfogalmazást nem értem: ezek a sima tagok. (Nincsenek olyan tagok, akiknek nincs sikeres tesztje.)
A MárneM-ek halmaza nem azonos a sikeres tesztírókéval, ez igaz.
Azt írtad, kedves nagyon-mensoid barátom, hogy "A »mensaelhagyók« (sikeres tesztíró nem tagok) nagyságrendileg többen vannak". Kell még magyaráznom?
Valóban sikerült összekeverned – pontosabban egy kalap alá venned – a sikeres tesztírókat és a MárneM-eket, és én könnyelműen(?) úgy vettem, hogy az utóbbira gondoltál, csupán csak azért, mert az adott szövegkörnyezetben annak van értelme... (Hiszen a sikeres tesztírók között pl. rengeteg olyan is van, akinek esze ágában sincs belépni, nem "felvételi tesztként" írta, csak kíváncsi volt az eredményére.)
Ha félreértettelek, akkor elnézést.
-----
#6:
Van, amiben benne. :-)
És amire most gondolok, abban pl. 37. :-)
Sikeres tesztírók:
Hát, ha nem mondta meg, akkor biztos nagy titok... :-)
De egyébként az a szám ebből a szempontból kevésbé érdekes, bár lehet természetesen abból is levonni következtetést. Akkor már nekem értelmesebbnek tűnik különválasztani, hogy
a) ha a tesztírásról-belépésről beszélünk, akkor a tesztírók/sikeres tesztírók/egyesületbe belépők számát nézegessük,
b) ha pedig az egyesületről-lemorzsolódásról beszélünk, akkor belépők/egy év múlva lemorzsolódók/összes lemorzsolódó/visszalépők számát nézegessük.
Na de ezeket a számokat sem tudjuk (hacsak meg nem kérdezed tőlük), úgyhogy ezt most csak úgy teoretice, metodikailag ellőttem a levegőbe, nem leszünk tőle okosabbak. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!