Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van itt olyan 14-16 év körüli...

Van itt olyan 14-16 év körüli lány aki szereti az eSportot pl: csgo, lol stb?

Figyelt kérdés
Csak érdekel :D

2015. aug. 16. 01:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Elismert sport :3 nézzetek utána
2015. aug. 17. 00:57
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

10-es:

És a videójátékokat melyik kategóriába sorolod be?

A sakkot meg nem nevezném sportnak, bár ahhoz legalább kell egyfajta szellemi, fizikai felkészültség. Elég magas a lefjobb sakkozòk IQ-ja egy két íszportoló koreaival ellentètben.

Bármiből lehet "sportot űzni", (pl.ki képes tovább nézni a tv-t pislogás nélkül) egy másik dolog hivatalos sportnak elismerni.

2015. aug. 17. 08:27
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

Azért nevezhető sportnak, már amelyik, mert a kedves kérdező pont 2 rossz példát hozott, de a CS legalábbis az totál agyhalott játék, még zombik is tolhatnák, a LoLba kell már tervezés, item buildek stb.

A Dota 2 viszont agyi tevékenységet igénylő játék, ha hiszed ha nem, olyan komplex dolgokból tevődik össze, amikre menet közben is figyelni kell, és akár másodpercek jelenthetik a különbséget egy vesztett illetve nyert meccs között, hogy legalábbis felér a sakkig, ha nem haladja meg. Nem fogom részletezni, mert valószínűleg nem férne el 1 oldalon a válasz + crashelne a gyakori, de nézz meg bármilyen youtube videót Dotáról player perspectiveből, és kapsz egy kicsi belelátást, hogy miről beszélek.

És ahogy a 10-es írta, rengeteg szabadidő feláldozásával jár, és gyakorlatilag mindenüket a játéknak kell dedikálják, de nem úgy, hogy leülnek és játszanak: vannak edzők, akikkel visszanéznek meccseket, hosszasan elemzik, ecsetelik őket és megbeszélik, mit rontottak el, hol lehetne jobban csinálni.

Ha nem agyhalott módon az ajánlott "buildeket" használod, vagy olyanokat, amit valakitől láttál és "az biztos jó lesz", hanem a saját logikádat használva találod ki, hogy ebben az esetben mi a legjobb dolog, ami a te hősödön is használható, akkor igenis gondolkodtató. De menjünk vissza az elejére, amikor hősöket választunk, hiszen azon is múlhat egy játék, hogy rendesen countereljük-e az ellenséges csapat kulcs hőseit, mert ha ezt megtesszük, akkor gyakorlatilag ártalmatlanítjuk őket.

Mindenesetre, a Dota magas agyi jelenlétet igényel, ha jól akarsz teljesíteni, talán nem annyit, mint a sakk, de jóval pörgősebben, nincs fél perced gondolkodni egy "lépésen".

Ui: csak hogy a LoLosok ne pattogjanak, az ő játékuk is igényel figyelmet, bár nem annyit, mint a Dota (mindkettőt próbáltam, szóval jogosan nyilatkozok).

2015. aug. 17. 17:28
 14/20 anonim válasza:

Szerintem lehet sport a cs is meg a lol is mert a lolba kell némi intelligencia megtervezni a buildeket megnézni az ellenséget hogy mit buildel ha pl:3ad és 2ap akkor nagyobb hangsúlyt fektetek az armor ra meg sorolhatnám...

A cs hez:kell reakció igaz tudás nemannyira de a reflekszek nagyon számítanak benne.

2015. aug. 17. 22:07
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha a reflexek számítanak, akkor az is lehetne sport, hogy ledobok egy almát úgy, hogy a tenyerem lefelé néz amikor elengedem, utána meg elkapom :p vagy ilyen erővel a Flappy Bird vagy mi a tököm a neve is lehetne.

A CS-vel nem annyira, de a LoLlal egyetértek természetesen.

2015. aug. 17. 22:58
 16/20 anonim válasza:

Néha a CS-hez olyan ész kell, hogy összefosnád magad.

Lelültetnélek és játssz úgy, mint egy profi aki ebből él, és akkor megtudnád, hogy mennyi energia és akarat kell ahhoz, hogy elég jó legyél.

2015. szept. 16. 21:25
 17/20 anonim ***** válasza:
a számítógép megver sakkban, de boxban én vagyok a jobb
2015. szept. 16. 21:59
 18/20 anonim ***** válasza:

Dotáztál? Kétlem, hogy a CS-hez bármikor is több előretervezés kéne, bár nem próbáltam (a GO-t legalábbis, régen sokat 1.6-oztunk), tehát nem tudom, csak abból indulok ki, hogy Dotában akinek 500 óránál kevesebbje van, az még nem tud játszani (kivéve, ha direkt úgy kezdte, hogy most én megtanulom, és nem csak spam pickelt valami szar herot az első 100 órában)

2015. szept. 17. 08:08
 19/20 anonim válasza:
CS-ben szerintem szintúgy 500 óra alatt nem ismered annyira a játékot, hogy azt mondhasd, te tudod játszani.
2015. szept. 25. 22:00
 20/20 anonim válasza:

"A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja."

De, a sakk, a csgo, lol és egyéb versengés alapú játékok sport kategóriába is bele tartozhatnak. :)

2016. jún. 30. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!