Hol szerezzen barátokat az, aki nem szeret kocsmázni?
Igencsak egyedül vagyok a problémámmal. Úgy érzem elég kommunikatív ember vagyok, egy kicsit talán zárkózott, de nem érzem úgy, hogy szélsőségesen. Még sincs egyetlen barátom sem.
Pedig szó sincs róla, hogy kihúznám magam a közös programokból. Ha nem is mindig, de elég sokszor próbálok társasághoz csatlakozni, bármiről is legyen szó. Egyetlen dolog van, amire nem vagyok hajlandó: olyan helyre menni, ahol általában alkoholt fogyasztanak az emberek. A pia szagát se nagyon bírom, szó szerint rosszul vagyok tőle. Nem tudom ilyen helyeken jól érezni magam.
Amikor valamiért egy új társaságba kerülök (pl. régebben a suli, mostanában pedig a munkahely kapcsán), akkor egy darabig körülrajonganak, próbálnak bevonni minél több dologba. Ezekben jellemzően benne is vagyok, de előbb-utóbb elkezdenek hívni sörözni is, amit én folyton visszautasítok. Ezt követően már általában nem csak sörözni nem hívnak, hanem szép lassan elkezdenek lekopni rólam és ott maradok egyedül, barátok nélkül. Egyszer sikerült magamat rávenni, hogy beüljek velük, de annyira rosszul voltam fél óra múltán, hogy muszáj volt eljönnöm. Utána többet nem is hívtak.
Általában, ha elutasítok egy ilyen meghívást, akkor azt is el szoktam mondani, hogy miért nem megyek. Normálisan, értelmesen megindokolva. Ilyenkor szinte mindig megértően bólogatnak. És ennyi. Többet még egy közös ebédre sem hívnak. Kb. érdektelenné válok a szemükben.
Mit csináljak? Hogy szerezzek barátokat? Vagy inkább fogadjam el, hogy ez van és kész?
Nem csak kocsmában lehet barátokaat szerezni, sőt...
Annyit tudok javasolni: ne olyan emberek társaságát keresd, akiknek a pia ennyire központi téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!