Szerintetek nem viccesek azok az emberek, akik olvasnak valami ponyvát (pl. amiket a metrón hirdetnek), és máris azt hiszik, hogy baromi műveltek, mert szoktak könyvet olvasni? És lenézik azokat, akik pl. inkább filmet néznek szabadidejükben?
Figyelt kérdés
2015. aug. 7. 12:46
11/16 anonim válasza:
Én engem az idegesít hogy néhány megállón át (1-es metró) olvasnak egy könyvet aminek semmi haszna szerintem kb 1 oldalt olvasnak el és máris szállhatnak le. Még az újság olvasás a legjobb. Engem baromira zavarna olvass közben hogy "sikít" a metró és hogy állandóan a fülembe ordítják hogy "kérem vigyázzanak az ajtók záródnak". Láttam már (nem is 1-2) embert aki úgy olvas újságot hogy felemeli a fejét (nagyképűen) és aztán mire leszáll enyhe célzással olyat mond amiről az szűrhető le hogy án buta vagyok mert nem csinálok semmit vagy épp zenét hallgatok (nekik az életkoruk kb 70 felett) a vonaton is nagyképűen vigyorogva mutatják hogy nekik már nem kell jegyet venni. Na de ez egy másik téma hagyjuk. Bunkó parasztok. Tisztelet a kivételnek! A kérdéshez visszatérve akik nem ilyen beképzeltek csupán mondják a telefonba hogy mit olvastak vagy csak néha megdöbbennek az olvasnivalón,azt nagyon én se szoktam kibírni nevetés nélkül :D Főleg olyanon mint a földalattin.
12/16 anonim válasza:
Hát nem tudom, szerintem az emberek nem azért olvasnak, hogy lenézhessenek másokat, hanem mert szórakoztató, és jobban leköti őket, mint a zenehallgatás, vagy annyira tetszik nekik a könyv, hogy pár megálló erejéig is képesek olvasni. Eszembe nem jutna, hogy aki könyvet olvas, az csak ezért lenéz másokat. Egyetlen ilyen lányt ismerek, de róla tudom, hogy a saját hiányosságait igyekszik kompenzálni a fenenagy büszkeségével :)
13/16 anonim válasza:
Jó,tényleg nem mindenki aki könyvet olvas nagyképű de azért elég nagy százaléka az.
14/16 anonim válasza:
Kérdező. Azt akarod mondani hogy a győzike só többet ér egy könyvnél. Téged se irígyelnek az eszedért.
15/16 A kérdező kommentje:
Szerintem ilyet nem mondtam. De ha szerinted a győzike show összes párbeszédét kinyomtatnák könyvben és kiadnák, az magasabb kulturális értéket képviselne, mint maga a műsor?
Mellesleg a kérdés még csak nem is rólam szól, mert kb. 6 éves korom óta bele vagyok buzulva a klasszikus irodalomba, a filmek meg szinte egyáltalán nem kötnek le, de sose néznék le valakit csak azért, mert nem szokott olvasni.
2015. aug. 14. 20:25
16/16 A kérdező kommentje:
A kérdés egy általam néha tapasztalt, elsősorban fiatal lányoknál előforduló jelenségre vonatkozik, amikor valaki elolvas napi 20 oldalt az Én, a szexmániásból vagy az Alkonyatból (amivel semmi baj nincs, nem kell mindenkinek Hamletet olvasnia), és aztán előadja a nagy könyvmoly intellektüelt. Nem nagy cucc, de na. Valakibe bele kellett kötnöm aznap.
2015. aug. 14. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!