Miért gonoszak velem?
Kicsi korom óta csipőficamom van, több műtétem is volt. A bal lábam másfél centivel hosszabb mint a jobb. Ennek ellenére járok sportolni, kézilabdára (persze nem ilyen nagy csapatban játszok, hanem falusi iskolai csapatban), mivel nem tudok jól futni, ezért kapus vagyok. A csapat tagjai kedvesek velem, de sok iskolatársam rendszeresen belém kötnek, sokszor az utcán is, ha találkozunk. Nyomoréknak, rokkantnak, bénnak gúnyolnak. Nem tudom hogy miért bántanak, én nem bántottam őket. Visszaszólni meg nem nagyon merek, mert eléggé gyáva vagyok.
Tizenhárom éves lány vagyok
Azért tisztelek, mert rosz lehet eltűrni ezt...
Én is mindig a nagyok céltáblája voltam :) Aztán eltelt jóóó sok év... :) mostanra már én vagyok azok a bizonyos "nagyok" :)
"Jó" látni, hogy ennyi év távlatában is ugyanazok a problémák gyötörnek egy 13 éves lányt.
Ennyi idősen engem azért csúfoltak, mert vékony voltam. Állandó céltábla voltam, vicc és hecc sorozatok, megalázások végeláthatatlan sora.
Folyamatosan avval piszkáltak, hogy én nem eszek, biztos beteg vagyok. A szörnyű az volt, hogy már az osztályfőnök is kezdte ezt fújni így ugye a többiek már vérszemet kapva genyóztak velem.
Egy dolgot akkor sajnos nem tudtam, amit csak később tanultam meg:
SOHA NE HAGYD MAGAD. Ha rád szállnak, azért teszik, mert kell egy ember, akit kipécéznek, hogy a saját kis nyomorukról eltereljék a figyelmet.
Én pont ugyanezekért a dolgokért amit leírtál, nem meretem visszaszólni, megvédeni magamat.
Nem verekedni kell, hanem egy jól irányzott mondattal olyan szinten taccsra tenni a másikat lelkileg, kb megsemmisiteni, hogy szóhoz se tudjon jutni.
Ne félj, ha helyreteszel pár főkolompost, a többiek is tudni fogják, hogy veled nem érdemes kezdeni.
Ne hagyd magad sosem.. mert ha most nem tanulsz meg kiállni magadért, később se fogsz, mindig tolni fogod magad előtt, hogy majd, a következő évben bátrabb leszek, majd középsuliban, majd fősulin, majd a főnököt helyreteszem.. de ezek sosem jönnek el.
Igenis, állj ki magadért, senkinek semmi joga ahhoz, hogy ítélkezzen feletted!
Ő mennyivel különb? Hidd el, 13 évesen ezt nem biztos hogy tudod, de mindenkinek meg van a maga keresztje amit cipel. Csak jó fogást kell találnod az illetőn.
Sok sikert!
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!