Csak szerintem gusztustalan a Facebook üzenőfalán valaki halála miatt sorra részvétet kívánnak a családtagoknak?
Hát elég zavaró tud lenni. Főleg, amikor az elhunyt falára vagy akár a hozzátartozóéra kezdenek irkálni, akiknek nyilván nem a facebook az első gondolatuk. Arról nem beszélve, hogy általában még azt sem várják meg, hogy kihűljön az illető (bocs, ez morbid lett) és esetleg még a közeli rokonokat, barátokat sem sikerült értesíteni. Igenis gusztustalan, nem egy kellemes érzés ilyen módon megtudni a hírt.
Na meg igen, ha egy találkozóra nincs időd, egy telefonra sajnálod a pénzt vagy nem vagytok olyan viszonyban, hogy tudd a számát, akkor legalább szorítkozz a privát üzenetre. Egyéb esetben csak feltűnési viszketegség. És komolyan, ilyen emberek részvétnyilvánítása kinek ér bármit is?
Meg a legalja, amikor valaki elkezdi kérdezgetni, hogy "Jaj-jaj, mi történt? Ez csak vicc, ugye?" Ja, tuti csak egy jó poén, kösz, hogy kérdezed. Pláne, hogy ilyen diszkréten.
Értem én, gesztus meg minden. De ahelyett, hogy ál-illedelmeskedsz, inkább gondolj bele, hogy az érintettek hogy érzik magukat ettől és az a fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!