Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Jelent valamit, ha tenyér...

Jelent valamit, ha tenyér nyújtása közben az ujjaink nyitva vagy zárva vannak?

Figyelt kérdés

A testbeszédet tanulmányozom, a kézfogás és hasonlókkal tisztában vagyok, de felmerült bennem egy kérdés.

Szituáció:

Valakinek nyújtom a kezemet, hogy segítsek neki felállni

VAGY

Valakinek nyújtom a kezemet, hogy átadjon nekem valamit.

A kinyújtott kéz végén a tenyér ujjainak összezártsága illetve nyitottsága jelent valamit?

Ha igen, mit? Esetleg valaki tud valami forrást? A neten már minden testbeszédes dolgot elolvastam amit találtam, de erre nem kaptam választ. Az is lehet, hogy semmit sem jelent az egész.

2015. máj. 26. 01:41
 1/5 anonim ***** válasza:
nálam biztos nem jelent semmit, mert ilyenre fel se figyelek és úgy rakom a kezemet ahogy éppen jó és hozzá kedvem vanan
2015. máj. 26. 01:48
 2/5 A kérdező kommentje:
A metakommunikáció erről szól, még te se tudsz arról, hogy mit gondol a tested.
2015. máj. 26. 01:57
 3/5 anonim ***** válasza:

az érdekes de egy tányér nyújtásánál szerintem a tányér alakjától függ, hogy rakom az ujjaimat...

ha meg nyújtod a kezed hogy felsegítsd, egyértelmű, hogy össze vannak zárva az ujjaid, nem? Különben nem tudná rendesen megfogni.

2015. máj. 26. 02:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a része, amit kérdezel, már inkább csak belemagyarázás, semmi jelentése nincs, csak gyakorlati haszna, amire józan praszti ésszel is rájöhetnél.

Mindkét esetben valamit meg kell fognod, na azt összezárt ujjakkal marha nehéz kivitelezni, azért nyitod szét az ujjaid, hogy a ráfogás után hozzáigaítsd a kezedet ahhoz, amit éppen fogsz és stabilan tartsd.

2015. máj. 26. 07:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha

az ujjak összezártsága - zártságra utal

az ujjak nyitottsága - nyitottságra utal.

De csak is szerintem.

2015. máj. 26. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!