Pedofilnak tartanak, miért?
13 éves a barátnőm, én 16 vagyok. De most komolyan.. az a 3 év olyan sokat számít? -.- Nem kényszerítettem hogy járjunk, meg semmi ilyesmi. Ehez képest meg nagyon sok olyan szöveget kapok hogy " gondolkozz már te pedofil 13 éves lánnyal össze jössz 16 évesen "
Mi a véleményetek? Szerintem ez tök normális... később úgyis idősebb fiúkkal vannak a lányok.
Nincsen semmi.
Nem vagy pedofil vagy ilyesmi.
A lényeg hogy szeressétek egymást, a többi az hülyeség.
Nyolcadikas koromban volt egy osztálytársnőm (csinos, népszerű lány), aki gimnázium harmadik-negyedik osztályába járó fiúkkal járt. És ez nem most volt ám, hanem az 1980-as években!
Szerintem röhögj rajtuk és kérdezz vissza gúnyosan, hogy: "Irigykedsz, ugye?".
Hogy ki, mit, hogyan ítél meg, az személyes vélemény. Nyílván, nem egy magányos szigeten éltek, vannak családjaitok, barátaitok, ismerőseitek, s az ő véleményük befolyásolja, netán megszabja a lehetőségeiteket is.
Jog szerint még a szexuális kapcsolatotok is engedélyezett, persze, ha kölcsönös beleegyezésen alapul. Ez nem biztatás, sőt minden ésszerű meggondolás erőteljesen ellene szól, de jogilag így van. Ugyanis, a „2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről” „198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Te 18 év alatti vagy, ezért nem fenyegetne büntetés.
Ráadásul, mikorra betöltöd a 18-at, a lány 15 éves lesz, tehát akkor már az ő kora miatt nem fenyegetne büntetés.
Tehát, pedofíliáról szó sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!