Mennyire lényeges egy középiskolásnak, hogy legyen Facebook profilja?
Elég lényeges. Itt lehet le fogják szedni a fejemet, mert eddig csak nagyon facebook-ellenes hozzászólásokat olvastam, de szerintem nem árt egy ilyen vélemény is. Egyrészt beilleszkedés, népszerűség szempontjából könnyíti meg a dolgod, mert ebben a korban majdnem mindenki, de tényleg, ott akar először lecsekkolni, véleményt nyilvánítani rólad, megállapítani hogy szimpatikus vagy-e neki.
Másrészt több mint valószínű, hogy fognak csinálni osztálycsoportot, ahol az összes sulis-osztályos információt megosztják majd a következő évek alatt, háziktól kezdve az osztálykirándulásokon át a belső viccekig mindent. Enélkül nehéz teljesen képben lenni.
Harmadszor meg a ott chat, bárkit bármikor ingyen zaklathatsz, de a bónusz úgyis a Pesten hallottam.
Bocsi hogy ennyire megérveltem, de egy visszafogott, igényes és jól karban tartott facebook többet árul el az emberről, mint ahogy azt sokan gondolnák. Legalábbis a kezdetleges ismeretségi szakaszokban:)
Ha 99%-ban nem a likeold, oszdmeg stb. menne rajta akkor még meg is érteném.
Ha meg tananyag emgosztása, nekünk erre volt suli által biztosított tárhely, oda feltettünk mindent szinte, aki épp nem jött, az is könnyen potolhatott és még kérni sem kellett.
Úgy érzem, a harmadik válaszolónak sok mindenben igaza van.
Az, hogy hol, mennyire lényeges a Facebook, tapasztalataim szerint iskola függő. Illetve az iskolai közösség, nagyban megharározza.
A suli, ahova én megyek, egy elég pezsgő közösségi életű iskola. Idősebbekkel beszéltem, ők mind azt mondták, fontos, hogy legyen. És attól, hogy fent leszek, még nem kell "rendeltetés szerűen" használni. Feltételezem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!