Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem tudom elfelejteni?...

Miért nem tudom elfelejteni? Pedig nem is szeretem.

Figyelt kérdés
Egy jó barátságom nemrég ért véget. Én lány vagyok, ő fiú volt. Jól megértettük egymást, de sosem éreztem iránta barátságnál többet. Akkor miért nem tudom elfelejteni? Lelki társam lenne? Az egyenlő a szerelemmel? Viszont se a szerelem, se a lelki társ érzés nem volt meg bennem iránta. Lehet a súlyos depresszióm az oka ennek? Tehát az agyam erre koncentrál? Mert én nagyon súlyos depresszióban szenvedek.
2015. ápr. 9. 12:39
 1/2 Brenya válasza:
A depresszió biztos az egyik oka(a "legkisebb veszteség" is óriássá válhat miatta). Legalábbis úgy érzed. Meg kéne találnod a kiutat a depressziódból.
2015. ápr. 9. 13:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Mert rá koncentrálsz és nem előre fele nézel.

Ha azt mondom hogy 5 percig ne gondolj egy elefántra akkor az lesz az eredmény hogy valószínűleg soha életedben nem gondoltál még ilyen sokat egy elefántra 5 perc leforgása alatt.

Tehát a csávóra gondolsz éjjel-nappal meg az együtt átélt emlékekre. Vissza fele tekintgetsz ahelyett hogy előre néznél és új barátot találnál magadnak.

Mivel abból lesz több amire koncentrálsz ezért az emlékek körül forogsz és az azzal kapcsolatos érzéseket éled át újra és ezért hiányzik.

Na most ha ebből levonod a téves következtetést hogy húha nem szabad többet rá gondolnom akkor megint az elefántoknál tartasz tehát a csákó emléke üldözni fog.

A megoldás az hogy előre nézel az új barátok irányába.

Ha papírra veted az még jobb. Írd le hogy mit vársz el az új barátodtól.

Pontokba szedheted, például:

-lakjon közel

-legyen rám elég ideje

-szeressen velem lenni

-minden problémámat meg tudom vele beszélni

-egymás lelki támaszai vagyunk

-jól szórakozunk együtt

stb. ami csak eszedbe jut

Az ilyen megoldások mindig előre fele mozdítanak bármilyen probléma is van az életedben.

2015. ápr. 9. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!