Meg lehet tanulni beszélgetni? Ha igen, hogyan?
A helyzet az, hogy nem nagyon voltak barátaim, nem sok új embert ismertem meg, nehezen kezelem az ilyen helyzeteket. Ha megszólítanak bepánikolok, röviden válaszolok és ennyi. Interneten is ez a helyzet, ott egy kicsivel jobb, van idő gondolkozni, de általában semmi nem jut eszembe azon kívül, h épp milyen az időjárás. Az életem amúgy elégé unalmas, semmi nem történik velem, munkát keresek egy ideje, ezzel telnek a napjaim, meg netezek, filmezek a többi időben.
Van egy barátom akit az interneten ismertem meg, ő tapadt rám, volt egy közös témánk így jól elvoltunk. 80%-ban arról beszéltünk. De ez a közös téma megszűnt, így nehezen megy vele a beszélgetés. Van, hogy felhívom, szia hogy vagy... és remélem, hogy ő feldob egy témát:S Volt amikor 1 papírra felírtam pár dolgot miről beszélhetnénk:( Egyébként majdnem mindenről szívesen elbeszélgetnék vagy legalábbis meghallgatom a másik felet, ha nem is tudok nagyon a témához többet hozzátenni. Meg sokszor elhúzok 1-1 témát vagy visszatérek rá, mert nem tudok mi mást mondani:(
Itt is próbáltam barátkozni, de max. 4-5 levélváltás után kifullad a dolog. Nagyon zavar ez az egész, mert így magányos is vagyok, ami nagyon rossz, igényelném a társaságot, jó beszélgetéseket, de nekem ez nem megy:(
Első kérdés: nincs véleményed dolgoktól?
Második kérdés: van véleményed, de nem mered/akarod megosztani másokkal (mert mondjuk tartasz a reakciótól)?
Harmadik kérdés: szorongsz, izgulsz társaságban vagy unatkozol, közömbös vagy?
Negyedik kérdés: Miről szeretsz beszélgetni? Minden témát írj le.
Ötödik kérdés: iskolában, rokonok és barátok közt ezt eddig hogyan oldottad meg?
Hatodik kérdés: ehhez hogy állnak hozzá az ismerőseid/rokonaid?
Első kérdés: nincs véleményed dolgoktól?
Van amiről van, van amiről nincs:) Általánosságban elmondható, hogy a politika nem annyira érdekel, nem igazán követem. Kivéve 1-2 eseményt, pl a mostani vasárnapi zárvatartás érdekes dolog.
Második kérdés: van véleményed, de nem mered/akarod megosztani másokkal (mert mondjuk tartasz a reakciótól)?
Sok mindenben elégé máshogy gondolkozom, mint az átlag és bizony nem nagyon hangoztatom ezeket, félek mit gondolnának rólam.
Harmadik kérdés: szorongsz, izgulsz társaságban vagy unatkozol, közömbös vagy?
Előbbi. Ha már egynél többen vannak, szóhoz se jutok kb. Ha mégis 1-2 szót sikerül mondanom csak:(
Negyedik kérdés: Miről szeretsz beszélgetni? Minden témát írj le.
Filmek, zene, hétköznapi dolgok, érdekességek, barkácsolás, informatika, sport(autó), gasztrónomia
Ötödik kérdés: iskolában, rokonok és barátok közt ezt eddig hogyan oldottad meg?
Igazából sehogy. Magányos voltam. Rokonoknál se nagyon beszéltem, ha kérdeztek akkor válaszoltam. 1-1 érdekbarátom volt néha akik ha találtak jobb társaságot rögtön otthagytak. Egyébként velük nagyrészt az iskola volt a téma.
Hatodik kérdés: ehhez hogy állnak hozzá az ismerőseid/rokonaid?
Távolabbi rokonokkal nem is tartom a kapcsolatot évek óta, sokukat nem is ismerem. Közeli rokonok nem foglalkoznak vele, elintézik annyival, hogy ilyen szűkszavú vagyok aztán kész.
Barátok nem nagyon vannak, 2 barátom van, az egyikkel nincs ilyen gond, mert kiskorom óta ismerem, jól megvagyunk, előtte nem feszengek, izgulok, magamat tudom adni teljes mértékben. Sőt mások előtt is nyitottabb, beszédesebb tudok lenni, ha ő is velem van. A másik barátom pedig akiről írtam, mióta megszűnt az a közös téma, nem igazán tudom miről beszéljek vele. Amúgy ha "beindul" a beszélgetés akkor órákat is beszélünk:)
Írásban könnyebb megfogalmaznom a mondandóm, élőszóban sokkal nehezebb, sokszor keresem a szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!