Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan megkezdem tanulmányaimat középiskolában, és mostanság nagyon elkezdtek érdekelni a lányok. Nos nem szerelmi kapcsolatra hanem csak simán barátként dumálni, röhögni egyet. Az a baj, hogy eléggé visszahúzódó természetű vagyok és a régi még ovis barátaim mellet is csak (nem azt mondom, hogy néha) de, nem túl sűrűn szólok hozzájuk(valamilyen szintem "irigylem" kicsit a többieket, hogy nekik olyan könnyen megy a lányokkal a duma). Nos szerintetek, hogy kezdjem? El kéne vetnem a félénkségemet és bátrabban szólni ? Nos ezt meg lehet oldani viszont, nem nagyon tudok felhozni akármilyen témát is. :( Néha csak hallgatok, hogy a többiek milyen jól változtatják témáikat, és milyen jól tudják belefűzni poénjaikat! Ezt már nem nagyon lehet megváltoztatni ? Ezzel együtt kell születni, vagy lehet rajta javítani? Kérlek segítsetek köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 27. 20:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha többet mozogsz ilyen körökben, többet beszélsz lányokkal, akkor idővel nyugodtabban kezeled már a helyzeteket és nem fogsz félni, ha meg csak barátságot akarsz, akkor főleg nem kell tartanod semmitől, mert kb. semmilyen elutasítást nem tudsz kapni.

A többieket ha figyelted, biztos megragadt pár dolog, amit akár használni is tudsz. Nem kell nagyra gondolni, pl. csak hogy hogy fűznek át egy témát egy másikra. Beszélgetni meg bármiről lehet, hozz fel olyan dolgokat, amik téged érdekelnek vagy tudnál róluk beszélni és szerinted őket is érdekelné. Ők is emberek, ugyanolyanok mint te. Sok lány ugyanúgy tart a fiúktól is először. :)

2015. jan. 27. 20:33
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem egyáltalán nem baj az, ha visszahúzodó vagy. Ahogy az elöttem válaszoló is mondta: Ha csak barátként tekintetek egymásra, nem kell félni visszautasítástól, tehát kibontakozzóbban, felszabadultabban lehet vele/velük beszélgetni. A téma az teljesen mindegy. Például megkérdezed, hogy mi a helyzet? Mit csinált ma? És figyelmesen végig hallgatod. Aztán ahogy elmondta, az elmondottak alapján kérdezel valamit? Vagy ha visszakérdez, hogy te mit csináltál akkor elmeséled, hogy milyen volt a napod. Nem annyira nehéz. Egy idő után tényleg már teljesen alapvető lesz és simán menni fog. Kb a semmiről is lehet beszélgetni. De egy bökkenő van: Ha egésznap nem csinálsz semmit, akkor ne csodálkozz, ha semmit nem tudsz neki mesélni. Valami biztos történik minkettőtökkel aznap és ebből már egyszerűen ki lehet alakítani egy beszélgetést. Ne félj tőlük, nem harapnak ;)
2015. jan. 27. 23:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!